""
""

Sudbina se poigrava sa Lesterom! Svonsi i Vest Hem obavili „londonski posao“ i izbušili Totenhem i Arsenal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.03.16. | 22:40

Stouk slavio protiv Njukasla koji tone sve dublje i dublje

Srećni, srećniji, Lester Siti! Da su Lisice posle (ne)očekivanog remija sa Vest Bromvič Albionom mogle da zamisle situaciju u kojoj bi mogle da se nađu posle 28. kola Premijer lige, verovatno to bi izgledalo ovako - Arsenal i Totenhem bi doživeli poraze. A tako se na kraju i desilo, verovali ili ne! Zbog šokantnih pobeda Svonsija i Vest Hema Lester i dalje ostaje usamljen na vrhu engleskog fudbala. I posle ovih poraza jasno se postavlja pitanje - da li će Arsenal i Totenhem biti večiti luzeri engleskog fudbala?!

Izabrane vesti

Vest Hem ponovo slavi velikog junaka - Mičela Antonija. Čovek koji je toliko radosti doneo Čekićarima ove sezone ponovo je svojim umećem u ekstazu bacio sve Čekićare i već sada apsolutno opravdao svaki cent uložen u njega prošlog leta. Jer, ne samo da je kolena oborio ljutog gradskog rivala, već je Vest Hemu doneo novu nadu u eventualni plasman u Ligu šampiona - 1:0. 

Katastrofalnu, gotovo neprepoznatljivo lošu utakmicu odigrali su igrači Totenhema, kao da su bili uplašeni činjenicom da bi mogli da dođu na deobu prve pozicije. A kada se tako u meč uđe protiv ekipe koja se ove sezone profilisala kao kaznena ekspedicija za rušenje favorita, onda kazna mora da usledi. Tako se i dogodilo - već u devetom minutu utakmice Dimitri Paje poslao je upotrebljivu loptu u srce Totenhemovog kaznenog prostora, a Antonio je poskočio lagano, namestio glavu i zakucao loptu iza leđa Uga Lorisa. Bolejn Graund pao je u trans. 

Da stvari budu još gore po ekipu Maurisija Poketina - Totenhem nikako nije mogao da se poveže ni do kraja utakmice. Potpuno zbunjeno, izgubljeno i bezidejno delovali su igrači Totenhema, a Vest Hemu zato nije bilo teško da sačuva vođstvo i napravi prvo iznenađenje u prebogatom fudbalskom programu u sredu. 

Kao da Totenhemov poraz nije bio dovoljan za Lester, Lisice su prizvale i neuspeh Vengerovog Arsenala! Tobdžije su izašle na megdan ekipi koja im je postala prava noćna mora na Emirejtsu. Svonsi je od ulaska u Premijer ligu 2011. godine do danas klub koji je osvojio najviše bodova od svih klubova do danas - čak 10! Ali, onda je usledilo novo čudo u režiji Labudova, koji su slomili otpor Arsenala, potpuno preokrenuli rezultat i u paramparčad rasturili kompletan tim Arsena Vengera - 2:1. 

A sve je slutilo da bi Tobdžije mogle da se opasno približe Lesteru. Džoel Kembel je u 9. minutu probio barijeru Svonsija i delovalo je da bi to mogao da bude početak prave goleade. Međutim, kao i mnogo puta do sada Arsenalu je ponovo nadenuta etiketa „luzera“, što je dovelo do potpune katastrofe na Emirejtsu. 

Sve je počelo od trenutka kada je Vejn Rautlidž raspalio prvu šamarčinu u 32. minutu, nakon žustre kontre u kojoj Arsenalova odbrana kao da nije ni postojala. 

A onda, u 74. minutu još jedna nepostojeća reakcija očajne Arsenalove poslednje linije i zakucavanje Ešlija Vilijamsa za još jednu usijanu šamarčinu, koja je istopila svaku nadu u Londonu! 

Za kraj Stouk je savladao Njukasl rezultatom 1:0 pogotkom Džerdana Šaćirija u 80. minutu meča, posle čega Svrake ponovo upadaju u opasnu zonu i tonu sve dublje i dublje...

PREMIJER LIGA – 28. KOLO

Utorak:

Aston Vila – Everton 1:3 (0:2)
/Gested 80 - Mori 5, Lenon 30, Lukaku 60/

Bornmut – Sautempton 2:0 (1:0)
/Kuk 31, Afobe 79/

Lester – VBA 2:2 (2:1)
/Drinkvoter 30, King 45+1 - Rondon 11, Gardner 50/

Norič – Čelsi 1:2 (0:2)
/Redmond 68 - Kenedi 1, Kosta 45+1/

Sanderlend – Kristal Palas 2:2 (1:0)
/Borini 90+1, N'Doje 36 - Vikam 61, 67/

Sreda:

Arsenal – Svonsi 1:2 (1:1)
/Kembel 15 – Rautlidž 32, Vilijams 74/

Stouk - Njukasl 1:0 (0:0)
/Šaćiri 80/

Vest Hem – Totenhem 1:0 (1:0)
/Antonio 7/

21.00 Liverpul – Mančester Siti
21.00 Mančester Junajted - Votford


tagovi

Vejn RautlidžStoukPremijer ligaMičel AntonioEvropaEšli VilijamsEngleskaDžerdan ŠaćiriArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara