""
""

Sudije u klinču zbog Danila Grujića: Zašto sudi Partizanu, a trebalo je Vojvodini?

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.13. | 17:36

"Tehnička greška pri prepisivanju", objašnjava član Sudijske komisije Đorđe Žutić

Ugled fudbalskih sudija se davno srozao, pa sada i tehnička greška, ako je zaista samo to u pitanju, izaziva sukobe onih koji bi trebalo da dele pravdu.

Odbor za zaštitu integriteta fudbalski sudija, koji je osnovan u cilju smene aktuelnog Udruženja sudija FSS-a, izdao je saopštenje u kojem se navodi da je prilikom delegiranja sudija za 4. kolo Jelen Superlige napravljena iznenadna zamena sudija za nedeljne mečeve Partizan – Rad i Čukarički – Vojvodina, koja u najmanju ruku ugrožava regularnost takmičenja.

Izabrane vesti

Naime, utakmicu u Humskoj je prema navodima ove organizacije u prvi mah trebalo da sudi Darko Bogdanović, a onu na Banovom brdu Danilo Grujić, ali su oni iznenada zamenjeni, pa je usledilo saopštenje za javnost, koje prenosimo u celosti.
"Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija obaveštava javnost da je došao do saznanja da je prilikom delegiranja fudbalskih sudija za utakmice 4. kola Jelen Superlige došlo do zamene arbitara na dve utakmice koje se igraju za vikend.

Naime, za utakmicu Partizan – Rad bio je delegiran sudija Darko Bogdanović, a za utakmicu Čukarički – Vojvodina sudija Danilo Grujić. Iznenada, je došlo do zamene sudija na ova dva meča, pa će Grujić suditi Partizanu i Radu, a Bogdanović Vojvodini i Čukaričkom.

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija pita odgovorne u Sudijskoj komisiji na osnovu kojih razloga je izvršena zamena fudbalskih sudija za ova dva meča?

Delegiranja sudija i eventualne promene treba da budu javne i transparentne, a javnost treba da zna zašto odgovorni donose odluke da neki sudija sudi ili ne sudi neku utakmicu.

Poručujemo Sudijskoj komisiji da prekine više sa praksom ugrožavanja integriteta fudbalskih sudija i njihovog svrstavanja na jednu stranu u aktuelnom sukobu u fudbalskoj organizaciji."

Da podsetimo, sudija Danilo Grujić se prošle godine nakon utakmice Partizan – Vojvodina našao na udaru javnosti zbog isključivanja dvojice fudbalera Novosađana, ali i iskazivanja navijačke pripadnosti na Fejsbuku, pa svako njegovo povezivanje sa crno-belima izaziva dodatnu pažnju medija.

Ipak, iz Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije poručili su nam da je u pitanju bila samo tehnička greška pri prepisivanju na zvaničnu stranicu FSS-a i da je ona ubrzo otklonjena.
"U vreme dok je komisija vodila sastanak potkrala se greška pri prepisivanju na sajt FSS-a, ali je odmah uočena i ispravljena dok je komisija još radila. Dakle, nema tu ničeg spornog, jer nije ni bilo zamene arbitara", rekao je član Sudijske komisije Đorđe Žutić za MOZZART Sport.

Utakmice Čukarički – Vojvodina i Partizan – Rad igraju se u nedelju od 19 časova.

(FOTO: Star Sport)

 


tagovi

Danilo GrujićĐorđe ŽutićFK PartizanSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara