""
""

GOTOVO JE! Baloteli u Milanu za 20 miliona evra, smanjio platu za milion!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.13. | 16:01

Pao je konačan dogovor između Mančester Sitija i Milana prema kojem će Rosoneri platiti 20 miliona evra plus još tri miliona evra na ime bonusa. Baloteli će zarađivati četiri miliona evra po sezoni za ugovor na četiri i po godine

 

Izabrane vesti

Gotovo je! Mario Baloteli je novi igrač Milana! Iz Italije i Engleske stižu potvrde da je pao konačan dogovor Mančester Sitija i Milana i da je Baloteli već novi igrač Rosonera. 

Podsetimo, Gazeta delo sport je jutro prenela SMS poruku koju je Baloteli posalo jednom dobrom prijatelju iz Breše.
“Milan, stižem!”. 

Nikada nije krio da je veliki navijač Milana i da želi da zaigra za ovaj klub, kao što ni Galijani nikada nije krio da mu je Baloteli “tiha patnja” i da nikada neće odustati od namere da ga dovede.

Posle sastanka Ferana Sorijana direktora Mančester Sitija i Mina Raiole, Balotelijevog menadžera i Galijanijevog čoveka od poverenja, pao je konačan dogovor. Milan je na početku nudio 22 miliona evra u pet godišnjih rata od po četiri miliona. Siti je zahtevao 22 miliona: prva rata šest miliona, ostale četiri po četiri miliona evra. Na kraju je postingut dogovor: Milan će platiti 20 miliona evra u ratama u roku od šest godina plus eventualnih tri miliona evra bonusa na kraju sezone u zavisnosti od Balotelijevih igara, golova i ostvarenih uspeha. 

Zanimljiva je i poruka koju je na Fejsbuku ostavio jedan od Balotelijevih najboljih prijatelja, izvesni Frančesko iz Breše.
“U Milanu je počeo da pada sneg. Verovatno zato što je neko konačno odlučio da zavuče ruku u džep”, napisao je Balotelijev prijatelj, aludirajući na štednju Galijanija i Berluskonija u poslednjih par godina.

Kompromis je napravio i Baloteli koji je pristao na smanjenje plate. Umesto šest miliona evra koliko je zarađivao u Sitiju, sada će imati godišnju platu od četiri miliona evra, plus eventualni bonusi.

Kada se sve sabere, Baloteli bi Rosonere ukupno mogao da košta 68 miliona evra. Na obeštećenje bi mogli da daju 23 miliona evra. Bruto iznos koji će Milan plaćati na njegovu platu je oko 10 miliona evra po sezoni, zbog oštrih poreskih zakona u Italiji...

Ugovor je potpisan na četiri i po godine. Postaće 33. igrač u istoriji italijanskog fudbala koji će nositi dersove milanskih rivala: Milana i Intera.

Inače, na početku pregovora čelnici Sitija su za Balotelija zahtevali 37 miliona evra, ali je Galijani napravio još jedno čudo slično onom kada je upola spustio cenu Ronaldinja i Ibrahimovića kada ih je dovodio iz Barselone. 

(FOTO: fotomontaža italijanskih medija)


tagovi

Adrijano GalijaniEngleskaEvropaFeran SorijanoItalijaMančester SitiMario BaloteliMilanMino RajolaPremijer ligaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara