"Slavlje fudbalera Vojvodine"
"Slavlje fudbalera Vojvodine"

SUPERLIGA: Beograđani prijaju Voši, Pazarci prekinuli post

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.10.13. | 16:23

Jagodina slavila na Banjici. Bez golova na Čika Dači

Slavlje fudbalera VojvodineBeograđani prijaju Vojvodini! Novosadska Stara dama savladala je na Karaburmi sa sigurnih 0:2 (0:1) i trećom pobedom u četiri toliko susreta sa rivalima iz prestonice nastavila da pritiska vodeće timove Superlige.

Bez većih problema, s obzirom da Romantičari nisu iskazali ni najmanju ambiciju da napadnu goste, a pritom nisu ni lasom mogli da uhvate kapitena Voše Miroslava Vulićevića. Upravo je posle jednog od mnogih prodora Vulićevića Vladan Giljen prvi put kapitulirao pred Markom Poletanovićem.

Izabrane vesti

Šlag na tortu sipao je Petar Škuletić, koji je u  61. minutu potvrdio selidbu bodova u Novi Sad. Asistent je bio Enver Alivodić.

Partizan, Rad, OFK Beograd redom su padali pred Vošom, kojoj je na Banovom brdo odoleo samo Čukarički.
"Utakmica nešto iznad ranga ove naše Superlige. Mi smo odigrali kako treba, iako je OFK mogao da se vrati u igru početkom drugog poluvremena. Ali, zasluženo smo pobedili. Jedino što bih mogao da zamerim svojim igračima je nonšalantnost u finišu meča i prerano opuštanje u završnici", sumirao je utiske trener Voše Marko Nikolić.

Zlatko Krmpotić je mogao samo da pruži ruku boljem.
"Nismo odigrali kako smo se dogovorili, ali i da jesmo pitanje je da li bismo bolje prošli, jer smo protiv sebe imali daleko boljeg rivala".

Ništa više uspeha nije imao ni drugi prestonički klub, koji je igrao u popodnevnom terminu. Rad je dobro krenuo protiv Jagodine, Andrija Pavlović je uzdrmao prečku, ali je na kraju morao da se pomiri sa porazom od 0:2 (0:0).

Sve lađe kluba sa Banjice pale su u vodu u 42. minutu kada je Slobodan Urošević rukom igrao u kaznenom prostoru zbog čeda je sudija Majo Vujović pokazao na kreč, a 19-godišnjem štoper put u svlačionicu zbog drugog žutog kartona.

Milan Đurić, doduše, nije uspeo da jedanaesterac pretvori u vođstvo pošto je njegov udarac sa kreča ukrotio Filip Kljajić.

Međutim, Đurić se iskupio u 64. minutu kada je posle greške Ognjena Gnjatića materijalizovao pas Filipa Arsenijevića. Otpor domaćina konačno je slomljen što je Arsenijević umeo da iskoristi i u 86. minutu posle asistencije u statistiku upiše i gol za konačnih 0:2.
"Jako bitna pobeda za naše samopouzdanje i bodovni saldo na tabeli. I pre meča sam rekao igračima da naše iskustvo može da dođe do izražaja i doplo je. Bili smo strpljivi sa igračem više. Radu želim sve najbolje u daljem toku sezone, jer je to ekipa pred kojom je sjajna budučnost", kazao je Mladen Dodić posle meča.

Nebojša Milošević je morao da prizna: "Bili smo inferiorni".
"Nismo uspeli ni da zapretimo ozbiljnije. U ovakvim okolnostima trener snosi odgovornost. Moja je obaveza da podnesem ostavku, a to ću i saopštiti upravi kluba. Nadam se da će ovi mladi igrači sa nekim novim trenerom doći tamo gde im je i mesto".Detalj sa meča u Novom Pazaru

Slavlje i na Džehenem Parku u Novom Pazaru, pošto je domaći tim u susretu sa Donjim Sremom uspeo da prekine post od tri utakmice bez pobede – 1:0.

Iako su se Sremci pokazali kao tvrd orah i dobrim delom prvog poluvremena bili bolji tim na terenu. Međutim, kao da su se gosti prerano otpustili.

Zvižduci su već parali nebo nad stadionom Kraj Jošanice, igrači Donjeg Srema očigledno glavama već bili na poluvremenu kada je, dva minuta u sudijskoj nadoknadi, Miljan Mutavdžić odapeo strelu sa 20 metara, pogodio unutrašnji deo stative o koji se lopta obila u mrežu.

Ispostavilo se da je taj detalj i odlučio meč, pošto su Pazarci u nastavku mudro čuvali prednost.
"Vrlo teška utakmica za nas, pritisak je bio jako veliki. Imali smo sreću da nam se vrati sve ono što smo propustili u utakmici sa Napretkom. Sve je odlično, imamo 14 bodova iz deset kola i nemam ništa da prigovorim igračima", zadovoljno je konstatovao šef struke Milan Milanović.

Spasoje Jelačić iz Donjeg Srema nema puno razloga za osmeh s obzirom da je njegov tim ostao u zoni ispadanja.
"Ostali smo dužni da pružimo mnogo više pred ovom sjajnom publikom i atmosferom. Bojažljivo smo ušli u meč i u istom ritmu odigrali prvo poluvreme, a onda smo surovo kažnjeni efektnim golom. U drugom poluvremenu igra je splasnula. Mi smo imali priliku da pred sam kraj dođemo do izjednačenja, ali nismo imali sreće. Robujemo rezultatima i moramo mnogo bolje".

Darko Spalević promašuje penalGolova nije bilo samo na Čika Dači, pošto su Radnički 1923 i Spartak odigrali miroljubivih 0:0.

Rezultat za kojim bi više trebalo da žale igrači domaćeg tima s obzirom da su odlično otvorili meč i posle solo prodora Darka Spalevića, koji je prekršajem zaustavio Ilija Radović, izborili se za priliku da sa beče tačke stignu do vođstva.

Međutim, ubrzo se pravilo da igrač koji je oboren ne sme da izvodi najstrožu kao kaznu pokazalo kao ispravno, a Spalević se propisno obrukao promašivši ceo gol posle čega je pao ritam utakmice što je Spartaku sasvim odgovaralo.
"Taj penal na samom početku meča promenio je tok igre. Bio je signal da počnemo sa bezglavoom jurnjavom bez ikakve ideje. Očekivao sam više posle prošlonedeljne jake utakmice i pobedom na gostovanju kod OFK Beograda", razočaran je bio Radmilo Ivančević.

Dragi Kanatlarovski, logično, sasvim opušten, iako je posle dve pobede na kormilu Spartaka konačno zaustavljen.
"Izjednačena utakmica. Želeli smo da rivala ugrozimo iz kontranapada, ali smo imali probleme kod završnog pasa, pa nismo uspeli. Na kraju, najrealniji rezultat".

SUPERLIGA – 10. kolo:

Novi Pazar – Donji Srem 1:0 (1:0)
/Mutavdžić 45+2/

OFK Beograd – Vojvodina 0:2 (0:1)
/Poletanović 29, Škuletić 61/

Rad – Jagodina 0:2 (0:0)
/Đurića 64, Arsenijević 86/

Radnički 1923 – Spartak 0:0

17.00: Partizan – Napredak
18.00: Čukarički – Voždovac
18.00: Sloboda - Javor
19.00: Radnički Niš – Crvena zvezda

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Darko Spalevićdonji sremDušan PetronijevićJagodinaMarko PoletanovićMilan ĐurićMiljan MutavdžićMiroslav VulićevićNovi PazarOFK BeogradPetar ŠkuletićRadRadnički KragujevacSlobodan UroševićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara