"Superliga ponovo u centru pažnje"
"Superliga ponovo u centru pažnje"

Superliga, pretposlednje kolo: Šta kome treba?

Vreme čitanja: 5min | sre. 06.04.16. | 11:33

Ko juri mesto u plej-ofu i kako do njega može da stigne... Mnoštvo kombinacija uoči završne dve runde

Superliga ponovo u centru pažnjeCrvena zvezda se osigurala, odavno nije pitanje da li će nego kad će zagrliti pehar, međutim, svi ostali klubovi, uključujući i Partizan, uoči poslednja dva kola Superlige imaju izuzetne takmičarske motive. Zato se očekuje da dueli 29. runde, ako ne po kvalitetu, budu makar zanimljivi za praćenje usled činjenice što može doći do značajnih pomeranja na tabeli pre početka plej-ofa. A to nije zanemarljivo.

Crveno-beli čekaju Rad. Bez obzira na ogromnu bodovnu prednosti u odnosu na drugoplasiranog (plus 30), te prekid pobedonosnog niza u minuloj rundi, lider planira da zadovolji ukuse probirljive publike.
Izaći ćemo da pobedimo, kao i svaki put. Hoćemo da osvajamo bodove, imamo sjajnu atmosferu i hoćemo tako da dočekamo meč sa Partizanom“, gleda Zvezdin levi bek Luis Ibanjez ka doigravanju, gde bismo, po sadašnjem rasporedu, već u drugom kolu bili svedoci 151. večitog derbija, na Marakani, 16. aprila.

Izabrane vesti

Katai i Maraš na prethodnom meču Zvezde i RadaNaspram crveno-belih stoje Građevinari sa samo 23 boda i četiri uzastopna remija, zbog čega je trener Milan Milanović smenjen pre dva dana, pa će ekipu sa Banjice danas (16 časova, TV Arena sport 3) predvoditi njegov dosadašnji pomoćnik Slađan Nikolić.
Sada protiv svakog rivala gledamo da izvučemo najbolji rezultat po nas. Remi, pa zašto ne i pobedu? Zvezda je u velikoj bodovnoj prednosti i utakmicu dočekuje rasterećena, što može da bude mač sa dve oštrice“, rekao je Andrija Kaluđerović, špic Rada, koji je ne tako davno igrao upravo za crveno-bele.

Kvote Kladionice MOZZART za duel Crvena zvezda - Rad

Partizan u Ivanjici igra za što bolji plasman pred početak doigravanja. A to je drugo mesto. Iako bi ono značilo odlazak na noge Crvenoj zvezdi već za deset dana, u Humskoj 1 ne žele da dozvole da ih prestignu Čukarički (bod manje), Radnički iz Niša (tri boda zaostatka), možda i Borac (minus četiri), te najavljuju juriš na tri boda protiv Javora (16 časova, TV Arenasport 1).
Ne smemo da dozvolimo protivniku da nas kažnjava posle naših kornera iako ima izuzetno brze igrače. Ako se lopta odbije na 16 metara tu mora da stoji jedan naš fudbaler i, u krajnjem slučaju, napravi prekid. Ne smete da dozvolite da iz te zone izađe lopta, ako i golman uhvati „bubamaru“ morate da sprečite kontranapad. Nema razmišljanja „a, ne, neću ja, neko će drugi“. To su stvari koje su mi zasmetale, aposlutno ne smeju da se dešavaju“, secirao je jedan od problema u igri Parnog valjka trener Ivan Tomić.

Duel Božinova i CrnomarkovićaUlaznice za duel Javora i Partizana koštaju 400 i 500 dinara, očekuje se da tribine stadiona pored Moravice budu krcate, jer Javoru samo pobeda „igra“ u trci za prvih osam, pošto je Radnik trenutno iznad crte koja deli klubove koji idu u plej-of i plej-aut. Razlika je trenutno dva boda.
„Treba na pozitivan rezultat u poslednja dva kola, još imamo šansu za plej-of. Daćemo sve od sebe da i protiv Partizana ponovimo igru kao protiv Mladosti, iako je, objektivno, zbog individualnog kvaliteta i podizanja forme, možda i favorit“, reči su Mladena Dodića, trenera Javora.

Kvote Kladionice MOZZART za utakmicu Javor - Partizan

Evo šta je kome potrebno u ostalim utakmicama 29. kola...

16.00: MLADOST - METALAC, 1 (2,25); X (2,95); 2 (3,35)
Ni jedan ni drugi tim nemaju šanse za plasman u plej-of i danas se bore za tri boda koja će im u nastavku sezone olakšati borbu za opstanak. Mladost još nema trijumf u 2016. godini, a Metalac je prvi ostvario u prošlom kolu. Tri od poslednja četiri duela ova dva tima završena su rezultatom 0:0. Lučanci nikada kao domaćini nisu uspeli da pobede Metalac...

16.00: RADNIK - JAGODINA, 1 (1,65); X (3,50); (5,30)
Radnik danas ima zicer protiv Jagodinaca. Tri boda uz poraz ili remi Javora značili bi overu plasmana u plej-of, što bi predstavljalo veliki uspeh za novajliju u Superligi. U dosadašnjem delu prvenstva Radnik je doživeo samo dva poraza kod kuće (jedan od Zvezde) pa bi trijumf Ćurana u Surdulici predstavljao pravu malu senzaciju. U određenim varijantama domaćinu odgovara čak i bod.

16.00: ČUKARIČKI - NOVI PAZAR, 1 (1,55); X (3,50); 2 (6,75)
Čukarički se bori za Evropu i veliki je favorit. Novi Pazar je od decembra postigao svega dva gola i po svemu viđenom do sada nema šta da traži na Brdu. Motiv za domaćina jeste i mogućnost da se dokopa drugog mesta u slučaju da Partizan kiksne u Ivanjici. Četiri od poslednjih pet duela ovih ekipa završeno je remijem uz 0-2 gola.

16.00: VOŽDOVAC - SPARTAK, 1 (1,80); X (3,30); 2 (4,50)
Voždovcu samo bod nedostaje kako bi i teoretski obezbedio plej-of. Ni Spartak nije bez motiva. Subotičani žele da u poslednja dva kola uzmu još koji bod i poprave šanse u borbi za opstanak. Ipak, Spartak je jedini klub koji ove sezone nije slavio u gostima, pa teško da će baš danas...

16.00: RADNIČKI - VOJVODINA, 1 (2,50); X (2,85); 2 (3,05)
Vojvodina je u rezultatskoj krizi, nije pobedila od 16. decembra pa Radnički, razumljivo, ovaj duel dočekuje kao blagi favorit. Eventualni poraz Vojvodine uz trijumf Javora doveo bi Lalatovićev tim u veoma nezavidnu poziciju uoči poslednjeg kola, s obzirom da bi u tom slučaju plasman u plej-of bio i te kako doveden u pitanje. Voša s bodom najverovatnije završava posao, ali i Nišlije imaju svoju računicu - i dalje imaju šansu čak i za drugo mesto...

16.00: OFK BEOGRAD - BORAC, 1 (2,35); X (2,90); 3,25)
Borac je velikom padu forme, a OFK Beograd je skoro sve bodove ove sezone osvojio kod kuće, gde igra daleko bolje nego na strani. Obezbedivši plej-of Čačanima kao da je pomalo i ponestalo motiva, što se nikako ne može reći za Romatičare kojima je svaki bod od krucijalnog značaja. Šest poslednjih duela ovih ekipa došlo je opsegu 0-2, teško da će danas biti drugačije...

---------------------------------------------------

Parovi poslednjeg, 30. kola (10. april):

Metalac - OFK Beograd
Borac – Crvena zvezda
Rad – Radnički Niš
Vojvodina – Voždovac
Spartak – Čukarički
Novi Pazar – Radnik
Jagodina – Javor
Partizan - Mladost

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport)


tagovi

fk voždovacFK VojvodinaSuperligaSrbijaRadnikRadnički NišRadPlej-of SuperligeFK PartizanOFK BeogradNovi PazarMladost LučaniMetalacJavorJagodinaČukaričkiFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara