"Naviijači Novog Pazara"
"Naviijači Novog Pazara"

SUPERLIGA: Rusmir evrogolom razgalio Džehenem Park! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.12.13. | 14:47

Novi Pazar pobedom nad niškim Radničkim zaključio odličnu jesenju polusezonu, sjajna atmosferu pokvarili navijači koji su pogodili pomoćnog sudiju grudvom u glavu. Sloboda slavila na Voždovcu

Naviijači Novog Pazara

Prvih pet utakmica poslednjeg jesenjeg kola Superlige nisu donele previše golova, a najviše razloga za radost ima Novi Pazar, koji je odličnu polusezonu zaokružio trijumfom nad niškim Radničkim i na zimski odmor ide kao član “gornjeg doma”, sa 24 boda!

Izabrane vesti

Duel na Džehenem Parku pred više od 4.000 gledalaca doneo je mnogo uzbuđenja, a ključni trenutak dogodio se u 22. minutu, kada je iskusni Dejan Rusmir postigao evrogol. Posle dva uzastopna kornera za domaće, lopta je došla do veziste koji je sjajno zahvatio i vrlo atraktivno poslao iza leđa golmana Filipovića. U većem delu utakmice rivali su bili izjednačeni i, realno, Pazarci su bili bolji upravo za taj jedan pogodak.

Inače, meč je prekidan dva puta. U prvom poluvremenu zbog uvredljive poruke domaćih navijača uperene protiv sudijske organizacije (“Kradete nas mnogo i to je bruka vasa, Mažić je vaš pion, ali pobeda je naša”), a u nastavku zbog vrlo neprimerenog gesta publike. Naime, pomoćni sudija Kaurin pogođen je grudvom u glavu, pa je čak morala da mu bude ukazana lekarska pomoć. To je bacilo senku na lepu atsmoferu u Novom Pazaru, a nema sumnje da će domaćin biti kažnjen zbog neodgovornog pojedinca.

Rusmir i Jevtović slave pogodak

U pet mečeva je bilo vrlo malo golova – samo pet, a razloga za slavlje ima i Sloboda koja je slavila na Voždovcu sa 2:0, iako je trener Ljubiša Stamenković u Beograd doveo samo 15 igrača, dakle na klupi je imao golmana i trojicu fudbalera. Užičani su pobedili zahvaljujući pogocima Pejovića i Tijaga, ali najviše zbog sjajnih intervencija golmana Rankovića, koji je u nekoliko navrata spasavao stopostotne prilike za domaće.

Bez suspendovanog Uroša Đurđevića Rad nije uspeo da slavi protiv Spartaka u Subotici, iako je imao nekoliko dobrih prilika, pre svega preko Andrije Lukovića. Međutim, domaći, koji su bili veliki favoriti, uzvratili su preko Noskovića, ali je golman gostiju Kljajić vadio kestenje iz vatre. Na kraju, Građevinari su mogli da budu zadovoljni bodom, ali ne i svojim učinkom tokom jeseni, pošto će “zimovati” kao poslednji na tabeli.

Vrlo malo uzbuđenja viđeno je u Kruševcu. Napredak nije opravdao ulogu favorite protiv Javora, a čak su gosti imali najbolju priliku preko Aleksandra Alempijevića u 67. minutu. On je imao sjajan solo prodor, izašao je praktično sam pred prazan gol, ali je promašio.

U Pećincima, na popularnoj Suvači, OFK Beograd je stigao do vođstva preko mladog i sve boljeg Čavrića, iako su se domaći žalili da je prilikom postizanja pogotka igrao rukom. Nije dugo prošlo dok Donji Srem nije izjednačio, i to preko Sinđića na centaršut Radeta Krunića. Mogli su Romantičari opet do gola, ali se upravo Čavrić nije najbolje snašao pred golom domaćih.

Prava uzbuđenja u Superligi danas tek slede pošto se očekuju mečevi Partizana i Zvezde i borba za zvanje jesenjeg prvaka. Te duele možete pratiti putem MEČ CENTRA.

SUPERLIGA – 15. KOLO

Novi Pazar – Radnički Niš 1:0 (1:0)
/Rusmir 22/

Voždovac – Sloboda 0:2 (0:1)
/Pejović 13, Tijago 74/

Napredak – Javor 0:0

Spartak – Rad 0:0

Donji Srem – OFK Beograd 1:1 (0:0)
/Sinđić 71 - Čavrić 60/

15:00: Čukarički – Partizan

17:00: Crvena zvezda – Vojvodina

Nedelja

16:00: Jagodina – Radnički Kg

(Foto: STAR SPORT, specijalno za MOZZART Sport)


tagovi

Dejan Rusmirdonji sremJavorNapredak KruševacNovi PazarOFK BeogradRadRadnički NišSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara