"Radost posle prvog gola Fidžija"
"Radost posle prvog gola Fidžija"

Suza pre meča, ludi ples tokom i katarza na kraju: Istorijska pobeda Fidžija protiv tragikomičnog Hondurasa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.06.15. | 08:37

Zemlja od svega 858.000 stanovnika deklasirala rivala sa 3:0 i prvi put slavila na nekom Fifinom takmičenju. Nigerija ubedljiva protiv Severne Koreje

Radost posle prvog gola FidžijaNe prvorazredna, već istorijska senzacija na Mundijalitu! Mlada reprezentacija malenog Fidžija deklasirala je očajni Honduras sa 3:0 i upisala prvenac na takmičenjima pod okriljem Fifa!  Nestvaran podvig za ostrvsku državu od svega 858.000 stanovnika koja je u prvom kolu Svetskog U20 prvenstva na Novom Zelandu doživela brodolom protiv Nemačke – 1:8.

Nagomilanu frustraciju Fidži je iskalio na Hondurasu, koji je i sam značajno pomogao nekim tragikomičnim reakcijama u odbrani. Nijedan od golova selekcije iz Melanezije nije bio posledica nekog posebnog fudbalskog umeća. Fidži je prosto više želeo pobedu i uspevao da loptu nekako umuva u protivničku mrežu. Tri puta, pa sada ima realne šanse da se u susretu sa Uzbekistanom u poslednjem kolu domogne osmine finala.

Izabrane vesti

Samo postojanje nade dovoljno je da izazove žmarce kod stanovnika Fidžija. I samih fudbalera, koji su meč sa Hondurasom počeli u suzama ponosa tokom intoniranja himne. Tokom samog meča golove su slavili ludim plesom karakterističnim samo za trenutke najveće radosti, da bi se na kraju zlatnim slovima upisali u istoriji Fife i zemlje čiji su postali junaci.

Imena vam neće mnogo značiti, ali strelci su bili u 14. minutu Jozefo Verevu, u 19. Sola Vaka i za kraj u 45. autogol Kevina Alvereza. Za svaki od tri gola je uostalom maltene podjednako zaslužan bio i Honduras, koji je sam sebi bio najveći neprijatelj. I centralnoamerička selekcija doduše još ima šanse da se domogne nokaut faze, pošto je u prvom kolu deklasirala Uzbekistan sa 3:0. Ali moraće to da učini protiv Nemačke. Malo verovatno.

U Grupi E Nigerija se uspravila posle poraza od Brazila (2:4) i savladavši nedoraslu Severnu Koreju sa ubedljivih 4:0 odluku o tome ko će sve u osminu finala prolongirala za poslednje kolo i susret sa Mađarskom. Sejvor Godvin je sa dva brza gola u razmaku od samo tri minuta početkom drugog poluvremena nagovestio poraz Koreje. Projektil Kingslija Sokarija i pogodak Saksesa Ajzaka bili su samo šlag na tortu. 

Bombu Sokarija posebno ćemo pamtiti.


tagovi

reprezentativni fudbalNovi Zeland 2015Mundijalito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara