"Bastijan Švajnštajger"
"Bastijan Švajnštajger"

Švajnštajger iz Pionira: Veljko će da bude veliki trener

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.17. | 22:26

“Nadam se da će da ostane“, dodaje nemačka megazvezda

Bastijan ŠvajnštajgerNije to redak slučaj u NBA ligi, da u prvim redovima sede holivudske zvezde, muzičke dive ili druga imena iz džet set sveta... A ume vala i ovaj naš derbi da bude i zanimljiviji od poneke NBA utakmice, pa danas kraj terena i jedno lice prepoznatljivo u svim delovima sveta. Bastijan Švajnštajger, legenda Bajerna iz Minhena, i dalje vladajuči svetski prvak sa reprezentacijom Nemačke, naravno i suprug Ane Ivanović, nije propustio priliku da i sam iskusi tenziju kakvu donose dueli Zvezde i Partizana.

Istina, nije mu prvi put da je gost na Partizanovim utakmicama, što košarkaškim što fudbalskim, ali svaki je poseban,zar ne?
Publika je neverovatna“, smeje se dobro raspoloženi Švajnštajger, koji je pristao da na kratko porazgovara sa novinarima na poluvremenu utakmice u dvorani Pionir.
Tesna utakmica“, dodao je kratko.

Izabrane vesti

Naravno, Ivanovići su Švajnšgajgera usmerili ka crno-belima bojama, ali novinare je interesovao i jedan crveno-beli klub. Nije Zvezda. Već Čikago u kome Švajnštajger broji možda i poslednje mesece u karijeri. I to pod dirigentskom palicom Veljka Paunovića, koji se pominjao i kao mogući naslednik Slavoljuba Muslina na mestu selektora Srbije.
Nadam se da ostaje. U stvari, nadam se prvo da ću i ja ostati“, kaže Švajnštajger, koji o šefu priča samo u superlativu.
Svaki dan uživam u radu sa njim.  Veljko je sjajan, još mladi trener, ali imaće on veliku budućnost“, uveren je Švajnštajger.

Ovu sezonu u MLS ligi Čikago je završio na trećem mestu, odmah iza Njujork Sitija. Već u prvom kolu plej ofa Njujork Red Bulsi su ga deklasirali pobedom od 4:0 i eliminisali Paunovića i Švajnštajgera iz daljeg toka takmičenja. Ali bar čuvenom Nemci nije ubio entuzijazam za fudbalom “preko bare“.
Dopada mi se fudbal tamo. Atmosfera je stvarno dobra, interesantan sistem takmičenja, grad je zanimljiv“.

Za kraj, poruka za sve klince koji žele da budu kao on, a nije ih malo takvih...
Najvažnije je da volite ovu igru, da osećate strast, ali i da poštujete protivnika. A tu je i malo talenta“, poručio je Švanjštajger pre no što se vratio da uživa u najkvalitetnijoj srpskoj košarci.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Bastijan ŠvajnštajgerJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara