Sve je lakše kad te zaobiđu povrede

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.03.18. | 13:28

Ksamaks udara novu recku, Vaduc priželjkuje iznenađenje

U ponedeljak od 20.00 na programu su preostala dva meča 23. kola druge švajcarske lige.

Par na koji bi svakako vredelo obratiti pažnju je Vintertur - Ksamaks. Kvota na dvojku nije loša s obzirom na to da je domaćin u grčevitoj borbi za opstanak, a gost pred ulaskom u prvu ligu. Ksamaks je u seriji od 12 mečeva bez poraza, u svojim redovima ima nekadašnjeg ofanzivca Jang Bojsa Rafaela Nucola, koji je sa 17 golova ubedljivo prvi strelac Čelendž lige.

Izabrane vesti

Klub iz Nojšatela poseduje najbolji napad u ligi sa preko dva postignuta gola po meču, ali i veoma dobru odbranu. Ako ste ljubitelj golova, znajte da je Ksamaks na 68 odsto mečeva ove sezone igrao 3+, Vintertur tek na 33, tako da je kombinacija dvojke sa, recimo, 2-4 gola takođe realna. Imajte na umu i da je ovo susret najgoreg domaćina i najboljeg gosta, pa eto još jednog razloga da zategnete dvojku.

Vinterturu bi odgovaralo da Vaduc - čije boje inače brane Milan Gajić i Marko Dević, bivši ukrajinski reprezentativac rođen u Srbiji, trenutno najbolji strelac Vaduca sa šest golova - otkine bod(ove) Servetu. Izabranici Rolanda Vrabeca su u odličnoj formi, poraženi su samo jednom na devet prethodnih ligaških mečeva i vrebaju treće mesto, a sve to donekle duguju i tome što su povrede nakon nekog vremena počele da ih zaobilaze. Servet pak uoči ovog meča ima problema sa ozledama. Nekadašnji vezista Vojvodine i Sevilje Miroslav Stevanović (trenutno drugi strelac Vaduca) je pod znakom pitanja, kao i defanzivac Sali Sar, dok levi bek Vilijam le Pogan sigurno neće nastupiti. 

Švajcarski mediji pišu da je Vrabec pozvao svoje izabranike da "nameste glave" što pre je moguće i na najbolji način otvore meč sa drugoplasiranim Servetom koji još uvek vreba šansu za ulazak u Superligu.
"Moramo što konkretnije da uđemo u utakmicu. Servet je motivisan i na svakoj poziciji ima dobre igrače", kazao je nemački stručnjak. 

Servet pogotovo ima tvrdu odbranu koja je dosadašnjem toku sezone primila najmanje golova u ligi. Ako uzmemo u obzir da je na pet od prethodnih šest susreta ovih timova zaokružen tip 0-2, predlog se sam nameće.

ŠVAJCARSKA 2 - 23. KOLO:

Ponedeljak

20.00: (2,70) Vaduc (3,25) Servet (2,50)
20.00: (5,90) Vintertur (3,80) Ksamaks (1,55)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

kladionicasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara