""
""

Sve manje nade za Denver: Portland preokrenuo minus 15 protiv Minesote (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.04.17. | 08:29

Odlična partija Žofrija Lovernja u pobedi Čikaga koji je takođe napravio veliki korak ka plej-ofu

Loše vesti za Denver i Nikolu Jokića - Portland se probudio i pobedom nad gostujućom Minesotom napravio veliki korak osvajanju osmog mesta u Zapadnoj konferenciji i plasmanu u plej-of.

Izabrane vesti

Alan Kreb je odigrao jednu od najboljih partija sezone, postigao je 25 poena, od čega je bilo osam trojki što mu je rekord karijere. Istovremeno, ovo je Trejlblejzersima bila prva pobeda posle dva vezana poraza koja su delimično poljuljala samopouzdanje u borbi za plej-of. A jedan od ta dva poraza bio je baš protiv Minesote, doduše u gostima.

I noćas su Timbervulfsi mučili Portland, u jednom trenutku su gosti čak imali i 15 poena prednosti pa se činilo da će Trejlblejzersi dobiti još jedan šamar. Ipak, kako je meč odmicao, Portland se približavao, a početkom poslednje deonice, upravo trojkom Kreba, domaćin je poveo sa 92:89. A onda je Krebiju u pomoć priskočio i Demijan Lilard.

Kao i pre dva dana u Mineapolisu, sjajan u timu Timbervulfsa bio je Karl Entoni Tauns koji je koristio prazninu u reketu Portlanda nastalu povredom Jusufa Nurkića. Tauns je ovaj meč završio sa 24 poena i 16 skokova, a fantastičan je bio i Endru Vigins sa 36 poena.

Pored Krebija, u timu Portlanda najbolji je bio pomenuti Lilard sa 22 poena, a na to je dodao i devet skokova, odnosno osam asistencija. 

Ima nešto u Čikago Bulsima što vas tera da ih poštujete, ako ih već ne volite. Zbog istorije i onoga što su radili sa Majklom Džordanom. Ali, i zbog toga što su uporni, uvek spremni za borbu i nikad ne odustaju. Čak i kada im najbolji igrač ne nastupa zbog povrede u najdelikatnijem delu sezonu. A noćas su pokazali pobednički karakter. Bulsi su u gostima savladali Filadelfiju sa 102:90 i nastavili su borbu za mesto koje vodi u plej-of na Istoku.  

Utakmicu su obeležili Džimi Batler, ali i bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj, kao i na drugoj strani nekadašnji igrač Mega Leksa Timoti Luvavu. Batler je predvodio Bulse do pobede sa tripl-dabl učinkom od 19 poena, po 10 skokova i asistencija, dok je Lovernj za 14 minuta na parketu ubacio 14 poena i to mu je jedna od boljih partije ove sezone.

Na drugoj strani, Luvavu je bio najefikasniji igrač Filadelfije u ovom duelu sa 17 poena, a Hrvat Dario Šarić bio je blizu dabl-dabl učinka sa devet poena i 10 skokova.

Uzbudljivu trku za plej-of mesto na Istoku nastavila je i ekipa Indijane koja je na svom terenu savladala Milvoki sa 104:89. Pol Džordž je sa 23 poena i 10 skokova predvodio Pejserse. Ovo je Baksima bio treći uzastopni poraz, a ako ne podignu formu u samom finišu regularne sezone, mogli bi čak da ostanu i bez mesta u doigravanju. Uzalud je Adetokunbo pružio još jednu odličnu partiju za Milvoki sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Lepo veče imao je crnogorski centar Nikola Vučević. Ne samo što je Orlando pobedio gostujuće Bruklin Netse sa 115:107, već je Vučević ostvario dabl-dabl sa 18 poena i 12 uhvaćenih lopti, a dodao je na to i pet asistencija.

U jednom od derbija Istočne konferencije košarkaši Atlanta Houksa su kao domaćini pobedili Boston Seltikse sa 123:116.  Pol Milsap je ubacio 26 poena za Houkse, a tri manje postigao je Tim Hardavej junior. Atlanti je ovo bila tek treća pobeda u prethodnim 12 utakmica i sada konačno navijači konačno sa malo više optimizma mogu da čekaju finiš sezone u kojima se njihova ekipa bori za peto mesto na Istoku pred plej-of. 

NBA rezultati

Indijana - Milvoki 104:89
Orlando - Bruklin 115:107
Filadelfija - Čikago 90:102
Njujork - Vašington 103:106
Atlanta - Boston 123:116
Portland - Minesota 105:98


tagovi

Atlanta HoksBoston SeltiksČikago BulsDemijan LilardDžimi BatlerIndijana PejsersJanis AdetokunboKarl Entoni TaunsMinesota TimbervulvsNBA ligaNikola VučevićOrlando MedžikPol DžordžPol MilsapŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara