Sve oči su uprte u Falija Ramadanija za početak lavine između Atletika, Čelsija, Milana, Monaka...

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.01.19. | 22:49

Jorgandžije pokušavaju da se reše Nikole Kalinića

U narednim danima nas očekuje prava lavina transfera nekih od zvučnih napadačkih imena širome Evrope. Domino efekat bi trebalo da zahvati Atletiko Madrid, Čelsi, Milan, Monako...

Čeka se samo da jedan od napadača odblokira tržište i da krene serija potpisa. Nepto slično kao sa Žiruom, Obamejanom i Batuašjime prošle zime.

Izabrane vesti

A poečtak domino efekta se očekuje u Madridu. Atletiko pokušava da se reši hrvatskog napadača Nikole Kalinića samo šest meseci pošto je došao iz Milana. Hrvat se nije uklopio, a povreda Dijega Koste i njegova neizvesnost učešća u mečevima osmie finala Lige šampiona protiv Juventusa su alarmirali Dijega Simeonea da dovede ozbiljnijeg napadača poput Alvara Morate jer ne sme da se osloni na Kalinića. Opcija je bila Sevilja, ali je ona dovela Munira el Hadadija iz Barselone i praktično zatvorila vrata dolasku Kalinića.

Međutim, Atletikove oči su uprte u poznatog menadžer Falija Ramadanija koji zastupa Kalinića. Marka piše da se Jorgandžije uzdaju u Ramadanijev uticaj da će u narednim danima pronaći klub Kaliniću. Nadaju se da bi Sevilja ipak mogla da se opet otvori za priču jer klub iz Andaluzije žarko želi hrvatskog vezistu Marka Roga iz Napolija kojeg takođe zatsupa Ramadani. Ako bi pomenuti menadžer uspeo da izdejstvuje pozajmicu Roga, možda bi u paketu mogao da „uvali“ i Kalinića u Sevilju.

Druga opcija je Monako. Međutim, Ramadaniju ne ide u prilog da dovođenjem Kalinića gupi još jednog svog klijenta – Stevana Jovetića. Pogotovo što u Monako dolazi Miši Batšuaji iz Čelsija. Sa dvojicom klasičnih napadača i Falkaom, za Jovetića ne bi bilo mesta u Monaku. Ali i tu bi Sevilja mogla da pomogne. Njen direktor Hoakin Kaparos je veliki ljubitelj Jovetića kojeg je već pozajmljivao ranije i možda bi sada opet mogao da iskoristi priliku da se dokopa Crnogorca. U tom slučaju bi Kaliniću bila otvorena vrata Monaka.

A to bi značilo i dolazak Alvara Morate u Atletiko na pozajmicu pošto Španac od svih ponuda koje ima, najviše želi u klub u kojem je ponikao. I spreman je da se finansijski žrtvuje i igra za manje para kako bi došao u Atletiko.

A na Stamford bridžu bi ga zamenilo još zvučnije – ime Gonzalo Iguain! Već danima traju pregovori Čelsija i Juventusa o transferu napadača Milana kojeg Rosoneri jedva čekaju da se reše. Posrednik u pregovorima je... Pogađajte? Fali Ramadani!

Trener Maurisio Sari je Ramadanijev klijent i insistra na dovođenju Iguaina zbog čega je i Čelsi pristao da prekrši nepisano pravilo i dovede igrača koji ima više od 30 godine. Ramadani je u pregovorima sa Juventusovim sportskim direktorom Paratićijem i sastao se sa nim u Torinu. Istovremeno, Nikolas Iguain brat i menadžer poznatog napadača, pregovara sa Čelsijem o uslovima igrača. Kamen spoticanja u pregovorima je što Juve želi da proda Iguaina ili ga pozajmi makar na 18 meseci, dok Čelsi želi da prenese pozajmicu iz Milana koja traje do kraja sezone. Ipak, sve je više signala da će ti pregovori biti uspešno završeni.

A Iguainov dolazak u Čelsi bi odblokirao i transfer bombu na San Siru. Milan je u završnim pregovorima sa Đenovom oko 40.000.000 evra teškog transfera Kšištofa Pjonteka. Direktorski tandem MaldiniLeonardo nije otputovao sa ekipom u saudijsku Džedu na meč Superkupa protiv Juventusa, kako bi ostao u Italiji i završio transfere Iguaina i Pjonteka.

Ironija je da Milan kao poslednji u ovom lancu čeka šta će biti sa Kalinićem kojeg je letos jedva čekao da se reši. Sada je Rosonerima opet potrebno da Hrvat promeni klub i otvori lančanu reakciju...

(FOTO: reuters, Star sport)


tagovi

Nikola Kalinić fudbalerZimski prelazni rok 2019Fali RamadaniStevan JovetićGonzalo IguainKšištof PjontekAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara