"Navijači Red Bul Salcburga"
"Navijači Red Bul Salcburga"

Šveđani baš preterali: Adolf Hitler, Jozef Fricl i Red Bul Salcburg?!

Vreme čitanja: 1min | uto. 19.08.14. | 18:07

"Najomraženiji klub današnjice", etiketa koju je dnevnik Aftonbladet nadenuo austrijskom šampionu. Kasnije je morao da se izvini za neverovatne uvrede izrečene u tekstu

Navijači Red Bul SalcburgaNa evropskom nivou jedan od nezanimljivijih duela poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Za Skandinavce obračun sa naslednicima Adolfa Hitlera i Jozefa Fricla, monstruma koji je 24 godine držao ćerku zatvorenu u podrumu i kojoj je napavio sedmoro dece?!

Švedski Aftonbladet je, naime, opasno preterao u najavi utakmice Malmea sa Red Bul Salcburgom.
"Austrija nam nije dala samo Jozefa Fricla i Adolfa Hitlera. Dala nam je i Red Bul Salcburg, najomraženiji klub današnjice... Kada se Malme i Red Bul sretnu u dve odlučujuće bitke za Ligu šampiona ljudi iz celog sveta će navijati za Šveđane", napisao je "novinar" Roni Sandal i razbesneo čitavu Austriju.

Izabrane vesti

Predsednik tamošnjeg fudbalskog saveza Leo Vindtner sa pravom je ocenio da je članak uperen protiv čitave nacije, te da je prepun "neverovatno nepromišljenih poređenja". Glavni i odgovorni urednik švedskog lista bio je prinuđen da se izvini, a izvinjenje je, prema rečima sportskog direktora Red Bula Ralfa Rangnika, i prihvaćeno.

Tačka na jednu priču koje nije ni trebalo da bude.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AustrijaEvropaLiga šampionaMalmemedijinovineRed Bul SalcburgŠvedska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara