Ta luda norveška treća liga: Ekipa na terenu sa osmoricom, pa se dvojica povrede! Fredrikstad – bogataši, ali nikako na tronu

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.07.18. | 09:55

Cirkus na meču grupe 1 između Nibergsunda i Frama. Meč prekinut u 21. minutu. Klub koji ima nekadašnjeg selektora Norveške, najveći budžet, vodi navijače na gostovanje, nikako da izbije na čelo šampionata

Norveška – zemlja izobilja, bogatstva, najvećeg standarda... Sve je u ovoj državi izgleda savršeno osim fudbala. Nije ni čudo što Norvežana godinama nema na velikim takmičenjima. Zimski sportovi prioritet (najviše medalja osvojili na Olimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu ove godine). A „najvažnija sporedna stvar na svetu“...

Bizarna situacija na meču trećeg ranga takmičenja, u Grupi 1 između Nibergsunda i Frama. Veliki poznavalac stanja u norveškom fudbalu Vlada Filipović, koji živi u Alti, u analizi mečeva ovog ranga takmičenja za MOZZART Sport rekao je za finansijsku krizu u Fram Larviku.

Izabrane vesti

Gosti su izašli na teren sa samo osmoricom igrača. Navodno, u pitanju su povrede. Fudbalski savez nije im izašao u susret, nisu hteli da im odlože meč protiv Nibergsunda, pa su morali kako znaju da istrče na teren da bi opstali u ligi (pretila im diskvalifikacija). I to su i uradili, izašli su sa osam igrača.

Naravno u igri „mačke i miša“, brojčano nadmoćan domaćin je brzo postigao tri gola. Igrao se 15. minut kada se mreža tima iz Larvika treći put zatresla. Međutim, pogotku je prethodio sudar dvojica fudbalera Frama, Mahmuda Samija Lahama i Srbina Miloša Crnogorca. Obojica su ostala da leže na travi i nisu mogla da nastave meč. Pravilo glasi da na terenu moraju da budu sedmorica igrača, uključujući i golmana. Fram nije ispunio nijedan uslov. Na terenu su ostala šestorica, a i Crnogorac je jedini čuvar mreže. Sudija Higraf prekinuo je meč u 21. minutu.
Ovo je tužan dan za fudbal. Nažalost, morali smo da dođemo sa samo osmoricom igrača, ostali su bili povređeni“, rekao je trener Frama Peter Belsvik.

Pre početka prvenstva, pomenuti Vlada Filipović, nekadašnji golman Alte, koji je sada koordinator za talente pri Fudbalskom savezu okruga Finmark, u analizi za MOZZART sport je rekao da je Fredrikstad apsolutni favorit. Naš sagovornik objašnjava razloge.
"Fredrikstad ima uslove da igra elitni rang u Norveškoj. Pre dve sezone je bio u najboljoj ligi, ali je onda usledio strmoglav pad. Sada se konsolidovao i sve se činilo da će da se prošeta kroz ligu. Radi se o timu koju za trenera ima jednog od najpoznatijih norveških trenera Pera Matijasa Hogma, koji je od 2013. do 2016. godine bio na kormilu reprezentacije Norveške. Prema pisanju medija, on u Fredrikstadu ima godišnju platu od 120.000 evra, što je neverovatno za ovaj rang takmičenja. Sigurno najviše u istoriji“, kaže Filipović i nastavlja sa zanimljivim podacima.
"Ima najjači tim, najskuplji, a interesantno je da vodi navijače na gostovanja, što i klubovi iz viših rangova teško mogu da priušte. Neizvesno je prvenstvo. Raufos je odjednom izbio u prvi plan. Ima dobrog trenera. Biće velika borba između ta dva tima za prvo mesto i direktan plasman u viši rang“, istakao je Šapčanin, koji godinama radi u Alti, gradiću na severu Norveške, u blizini Severnog pola.

Elverum ima prvog strelca lige Jonasa Elkeruda, koji je postigao 15 golova na 13 mečeva. Ubojit je i najbolji igrač Raufosa, švedski napadač Anton Heningston, koji je postigao devet pogodaka. Klubovi u ovom rangu takmičenja se pojačavaju. U toku je prelazni rok, a Fredrikstad je doveo pre nekoliko dana Andreasa Albu iz drugoligaša Ul Kise.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:00 5665 NOR3A Elverum - Raufoss ds 1X 1,42
Ned 14:00 5666 NOR3A Asker - Fredrikstad ki 2 2,20
Ukupna kvota3,12

NORVEŠKA 3A - 14. KOLO:

Subota

Alta – Mjolner 3:0 (0:0)

16.00: Nibergsund – Fram 3:0 (3:0) prekid u 21. minutu

Nedelja

 

Ponedeljak (6.8)

19.00: Stabek 2 - Ods 2

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

 


tagovi

Norveška 3AVlada Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara