Čovek odluke: Marez
Čovek odluke: Marez

Tačdaun Mareza (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.10.18. | 22:53

Mančester Siti na očajnom terenu savladao Totenhem - 1:0

Odličan smo fudbal gledali večeras na Vembliju posebno ako imamo u vidu koliko je teren bio očajan posle jučerašnje NFL utakmice.

Mančester Siti je opravdao očekivanja i uradio ono što i njegov takmac u borbi za titulu Liverpul pre nekoliko nedelja, a to je pobeda na gostovanju u prestonici večitom "favortu iz senke" - 1:0. To vam je Totenhem, nikada do kraja definisan, nikako da konačno poraste i jasno nam stavi do znanja da ga zanimaju trofeji.

Izabrane vesti

Malo je domaćin pokazao večeras u odnosu na realne mogućnosti, a veliki kiks Kirijana Tripijea posle kojeg je Sterling pripremio Marezu pobedonosni pogodak već u šestom minutu na kraju je i odlučio ovaj derbi 10. kola Premijer lige. Tačdaun Alžirca!

Siti je bio bolji i dominantniji, u svom prepoznatljivom stilu s kratkim pasovima i brzim kontrama diktirao je tempo. Daleko od toga da Pevci nisu zapretili, imali su sjajnu šansu posle kontre i ostavljene lopte za Kejna iz 34. minuta, a kada je golman Građana Ederson klizećim startom majstorski sprečio najboljeg engleskog napadača da izjednači rezultat. Prethodno je i Musa Sisoko imao neshvatljiv potez kada je bio neodlučan faktički sam predgolom Građana i to je bilo sve od uzbuđenja u prvom delu.

Bolji fudbal viđen je u nastavku gde su Građani propustili nekoliko izglednih šansi da otklone svaku dilemu u konačni ishod. Najbolju priliku propustio je Sterling sa samo nekoliko metara posle fantastične akcije Mareza i dvojice Silva iz 55. minuta, a dva dobra pokušaja Aguera u 65. i 66. Loris i odbrana Pevaca su uspešno ukrotili i ulili nadu ostatku tima.

Totenhem je jurnuo u poslednjih 20 minuta, trener Poketino je poslao na teren laku konjicu u vidu Vinksa, Dele Alija i Eriksena, ali su Mančester Siti i Gvardiola pokazali da im nije samo napad jaka strana, već da i u defanzivi poseduju sasvim solidnu sigurnost.

Najbolju priliku da donese bod Pevcima propustio je Erik Lamela u 78. minutu. Posle velikog kiksa Mareza, Dele Ali je povukao kontru, majstorski poslao loptu na 16 metara, a odande Argentinac neometan neshvatljivo šutirao snažno preko gola i upropastio priliku za barem jedan bod.

Ova pobeda vratila je Mančester Siti na vrh tabele zajedno sa Liverpulom, dok je Totenhem peti sa bodom manje od gradskog rivala Arsenala.

ENGLESKA 1 - 10. kolo

Subota
Brajton - Vulverhempton 1:0 (0:0)
/Marej 48/

Sautempton - Njukasl 0:0

Liverpul - Kardif 4:1 (1:0)
/Salah 12, Mane 66 i 87, Šaćiri 84 - Paterson 77/

Fulam - Bormaut 0:3 (0:1)
/Vilson 14 pen i 85 Bruks 71/

Votford - Hadersfild 3:0 (2:0)
/Pereira 10, Delafue 19, Suses 80/

Lester - Vest 1:1 (1:0)
/Ndidi 89 - Balbuena 30/

Nedelja
Barnli - Čelsi 0:4 (0:1)
/Morata 22, Barkli 57, Vilijan 62, Loftus Čik 90+2/

Krisal Palas - Arsenal 2:2 (1:0)
/Milivojević 45+1 pen, 83 pen - Džaka 51, Obamejan 56/

Mančester Junajted - Everton 2:1 (1:0)
/Pogba 27, Marsijal 49 - Sigurdson 77. penal/

Ponedeljak
Totenhem - Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Marez 6/

Foto: Reuters


tagovi

Pep GvardiolaMaurisio PoketinoErik LamelaRijad Marez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara