"Dušan Tadić"
"Dušan Tadić"

Tadić i Pele obnovili ljubav prema golovima, Bornmut nije za Čempionšip

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.16. | 17:51

Sautempton uz asistenciju srpskog internacionalca do bodova na gostovanju kod Stouka

Dušan TadićAston Vila je već prežaljena, Njukasl, Norič i Sanderlend će se verovatno boriti za to jedno mesto koje znači i opstanak u engleskoj eliti.  Utisak je, naime, da su svi ostali timovi koji naginju ka donjem delu tabele ipak kvalitetniji što se najbolje videlo u današnjem susretu Bornmuta i Svonsija u kojem su domaći uz veliki trud uspeli da slave sa 3:2, iako su ih Velšani dobro namučili dva puta se vraćavši u meč posle gola zaostatka.

Taj kvalitet u oba tima video se posebno u načinu na koji su i jedni i drugi stizali do golova. Maks-Alen Gradel i Džošua King na jednoj strani, pa Modu Berou i Gilfi Sigurdson još impresivnije u trenucima kada je Svonsi jurio zaostatak. Na kraju je, ipak, prelomio Stiv Kuk, pa je Bornmut stigao do treće uzastopne pobede i Sanderlendu i Noriču, graničnicima na liniji za ispadanje, pobegao na bezbednih 13 bodova prednosti.

Izabrane vesti

Svonsi je, pak, ostao na “plus osam“, kao i Kristal Palas, ali ono što je danas prikazao izgleda kao igra na premijerligaškom nivou, pa je sva prilika da ćemo u finišu sezona pratiti grčevitu borbu Sanderlenda, Noriča i Njukasla.

Kad je gornji dom u pitanju u terminu od 16 sati gledali smo i okršaj Stouka i Sautemptona, koji je uspeo da prekine niz od tri kola bez pobede pošto je konačno proradio Gracijano Pele i sa dva efektna gola Svece pogurao do 2:1 za ravnanje sa Liverpulom na sedmom mestu na tabeli.

Prvi pogodak Pelea posle kornera sa leve strane, drugi posle odličnog duplog pasa sa Dušanom Tadićem i mangupske asistencije srpskog internacionalca koju je Italijan krunisao majstorski plasiranom loptu na suprotnu stativu.

Pobeda Sautemptona sigurno je mogla da bude i ubedljivija. Prvo jer je sudija Majk Džons propustio šansu da svira čist penal za Svece zbog prekršaja nad Dušanom Tadićem. Ali i zato što bivši fudbaler Vojvodine u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena bio previše nonšalantan, pa je uspeo da promaši - šansu kakvu ne bi smeo.

Premijer liga, 30. kolo:

Subota:

Norič – Mančester Siti 0:0

Stouk – Sautempton 1:2 (0:2)
/Arnautović 52 - Pele 11, 30/

Bornmaut – Svonsi 3:2 (1:1)
/Gradel 37, King 50, Kuk 78 - Berou 39, Sigurdson 62/

Nedelja:

17.00: Aston Vila – Totenhem

Ponedeljak:

21.00: Lester – Njukasl

Odloženo zbog FA Kupa:

Mančester junajted - Kristal Palas
Sanderlend - Everton
Vest Hem - Votford
Arsenal - Vest Bromvič Albion
Liverpul - Čelsi

(Foto Action Images)


tagovi

StoukSautemptonPremijer ligaGracijano PeleEvropaEngleskaDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara