""
""

Takav fudbaler se odavno nije rodio u Makedoniji! Srbija ga upoznala, velikan mu nudi kultni dres

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.07.17. | 18:59

Opšta pomama za mladim reprezentativcem Makedonije, uključili se Mančester Siti, Benfika, hrvatski velikani...

Mlada reprezentacija Makedonije je ušla u istoriju tamošnjeg fudbala kao prva selekcija koja je obezbedila plasman na neko veliko takmičenje. Makedonci su plasman na EP u Poljsku ispred zvezdanog sastava Francuske naravili pravo malo čudo, a nisu se obrukali ni na prvenstvu iako su završili kao poslednji.

Izabrane vesti

Međutim, sledeća generacija u mladoj reprezentaciji Makedonije bi mogla da bude još bolja, a razlog je samo jedan - Elif Elmas.

Ovaj momak je čudo od deteta i predvodnik sledeće generacije makedonskog fudbala. Ima samo 17 godina, a videli smo u susretu sa našom mladom reprezentacijom da je ravnopravan na terenu i sa rivalima koji su po pet ili šest godina stariji od njega. Elmas je bio faktor koji je uneo preokret u igru Makedonije, a selektor Milevski mu je u svakom od tri meča u Poljskoj dao šansu sa klupe u drugom poluvremenu. Talenat je bio očigledan...

I naravno da sve to nije promaklo ni skautima ozbiljnih evropskih klubova i lovcima na talente. Ofanzivni vezista Rabotničkog je postao hit na fudbalskoj pijaci i skoro da ne postoje šanse da će ostati u timu iz Skoplja i naredne sezone. Tačnije, mogao bi da ostane do zime pošto krajem septembra puni 18 godina.

Za Elmasa se se interesuju Benfika i Mančester Siti. Herenven ga odavno lovi i nudi mu šansu da igra i da u Holandiji krene putem mnogih supertalenata. Hrvatski rivali Dinamo i Hajduk takođe zovu mladog Makedonca, ali najzanimljvija ponuda je stigla iz turskog velikana Galatasaraja.

Turci su toliko opčinjeni Elmasom da su spremni da mu odmah daju čak i dres sa brojem 10 koji ima mitski status u njihovom klubu!  Podsetićemo da su „desetku“ u Galati nosili miljenici navijača poput Gerogea Hadžija, Haima Reviva, Hakana Šukura (u jednom periodu), Umita Karana, Linkolna, Arde Turana i Veslija Snajdera.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Makedonijameđunarodni fudbalRabotnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara