""
""

TAKO SE TO RADI! Milan pružio podršku teško povređenom rivalu Dijegu Militu (VIDEO+FOTO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.02.13. | 12:23

Rosoneri putem Tvitera uputili podršku igraču najvećeg rivala koji im je često zagoračavao život u prošlosti

 

Izabrane vesti

Milan i Inter su veliki rivali, ali kada dođe do teške situacije kao što je to slučaj sa Dijegom Militom, onda se zaboravlja na rivalitet i pokazuje ljudskost i karakter.

Rosoneri su putem zvaničnog Tvoter profila uputili poruku podrške teško povređenom Argentincu kojem su na sinoćnjem meču protiv Kluža stradali ligamenti kolena i očekuja ga višemesečna pauza, a možda i kraj karijere.
„Milan saoseća sa velikim šampionom Dijegom Militom zbog povrede koju je doživeo sinoć. Ozdravi brzo Dijego!“, stoji u poruci Milana.

Zaista gest za svako poštovanje!

Milito važi za omiljenu osobu u italijanskom fudbalu. Navijači Intera ga posle Havijera Zanetija gledaju kao ikonu kluba, obožavaju ga i u Đenovi gde je dobio nadimak Prinćipe, a izgleda da je svojim, pre svega ljudskim kvalitetima zaslužio i podršku najvećeg rivala kojem je često tresao mrežu i zagorčavao život.

Inače, povreda Milita je centralna tema u italijanskim sportskim medijima. Prognozira se da će malerozni Argentinac zbog pokidanih ukršetnih ligamenata odsustvovati sa terena minimum šest meseci, posle operacije koja će biti obavljena u narednih par dana. Budući da popularni Prinćipe ima 34 godine, postoje i prognoze  da bi ova povreda mogla da znači i kraj karijere.

Šteta za takvog igrača, pogotovo što je izrazio želju da karijeru završi odigravši bar jednu sezonu u rodnoj Argentini. U karijeri je postigao više od 200 golova igrajući za Rasing, Đenovu, Saragosu, pa opet Đenovu i na kraju Inter.  

U istorijskoj 2009/10 sezoni kada je Inter osvojio triplu krunu, Milito je postizao odlučujuće golove: oba gola u finalu Lige šampiona protiv Bajerna, pobedonosni gol u finalu Kupa Italije protiv Rome, kao i pogodak protiv Sijene u Seriji A, koji je Neroazurima doneo prvenstvernu krunu... 


tagovi

Dijego MilitoEvropaInterItalijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara