""
""

Tako to radi Mančester junajted: Dok ste vi spavali, mi smo doveli još jedno pojačanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.15. | 10:02

Serhio Romero novi golman Crvenih đavola

Dobro jutro, Evropo! Dok ste spavali, doveli smo još jedno pojačanje!

Tako su se čelnici Mančester junajted na zvaničnom Tviter profilu obratili navijačima i objavili vest o dolasku Serhija Romera. Argentinski golman potpisao je trogodišnji ugovor sa engleskim velikanom, uz opciju da se saradnja produži za još 12 meseci, ukoliko na leto 2018. to obe strane budu želele. Posle Memfisa Depaja, Morgana Šnajdlerlina, Bastijana Švajnštajgera i Matea Darmijana (na čije je potpise izdvojeno 98.500.000 evra), doskorašnji čuvar mreže Sampdorije peto je pojačanje Crvenih đavola u aktulenom prelaznom roku. Prvo na koga nisu potrošili ni evro za obeštećenje, s obzirom da mu je istekao ugovor sa Đenovljanima, pa se na Teatar snova preselio kao slobodan igrač.
Oduševljen sam što sam potpisao za Mančester. Ostvariću san dolaskom u najbolji klub na svetu. Luj van Gal je fantastičan trener i jedva čekam da  započnem novi izazov u karijeri“, poručio je Romero.

Izabrane vesti

On nije Van Galov izbor slučajno. Holandski stručnjak je upravo njega doveo i u AZ Alkmar 2007. godine, a u sezoni 2008/2009 sa Romerom na golu postao šampion Holandije, osvojivši 11 bodova više od drugolasiranog Tventea. U toj sezoni je na 34 utakmice primio samo 22 gola, ubedljivo najmanje u Erediviziji.

Kad sam bio trener AZ-a, doveo sam ga kad je imao samo 19 godina, a on je odmah dokazao koliko je talentovan. Prošlog leta je sjajno branio na Mundijalu, iako sam to potisnuo sa uma“, rekao je Van Gal verovatno usled činjenice da je u polufinalnoj seriji izvođenja penala Romero zaustavio dva udarca sa bele tačke i odveo Gaučose u finale baš ispred Lala na čijoj je klupi tad sedeo.

Serhio Romero (28) u Mančesteru je projektovan za rezervnog golmana, na klupi će zameniti Viktora Valdesa na koga Luj van Gal ne računa. Priliku da brani dobiće samo ukoliko Crveni đavoli do kraja prelaznog roka popuste pred zahtevima Reala i prodaju Davida de Heu u Madrid.

(FOTO: Twitter.com/ManUtd)


tagovi

Serhio RomeroPremijer ligaprelazni rok 2015Luj van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara