"Iz arhive: Jokić protiv Jakoba Poeltla"
"Iz arhive: Jokić protiv Jakoba Poeltla"

Tandem „Jurkić“ ipak pali! Denver plesao u ritmu džeza - Jokić odličan, ali je završio na Goberovom posteru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 07:59

Nagetsi stigli do petog trijumfa u sezoni - 105:91

Iz arhive: Jokić protiv Jakoba Poeltla

Kada je pre bezmalo nedelju dana trebalo da krenu na tešku seriju gostovanja, odmah na startu košarkaši Jute doživeli su mehanički kvar aviona, koji ih je na pisti zadržao satima više nego što je prvobitno bilo planirano. Međutim, nakon četiri uzastopna poraza u šest večeri, stvorio se utisak da su Jutini košarkaši zaboravili onaj glavni deo prtljaga - odbranu.

Izabrane vesti

Nepuna 24 časa nakon što su u Teksasu doživeli poraz od Hjustona, Jutini košarkaši zaputili su se u Pepsi Centar, gde ih je dočekao Denver. A tamo - novi poraz, uz rutinski odrađen posao Nagetsa nakon čega se ispostavilo da tandem „Jurkić“ ipak može da funkcioniše. Denver 105 - Juta 91. 

Baš kao što i sama prethodna rečenica potvrđuje, balkanski tornjevi Nikola Jokić i Jusuf Nurkić bili su dežurni krivci za petu Denverovu pobedu. Ekipa je plesala u ritmu džeza, po taktovima srpskog asa, koji je za 11 minuta u prvom poluvremenu uspeo da prikupi 11 poena. četiri skoka i tri asistencije. Na kraju utakmice imao je po jedan koš, uhvaćenu loptu i završno dodavanje više, uz blokadu. Ali i uspomenu u vidu posterizovanja u režiji Rudija Gobera.

Doduše, Jokić mu nije ostao dužan, pošto je u direktnom okršaju izašao kao pobednik, a kroz sasvim uverljivu igru osvajač olimpijskog srebra uverio je mnoge da mu forma ide uzlaznom putanjom. 

Mada gosti iz Solt Lejk Sitija praktično nijednog trenutka nisu bili ni blizu da se uključe u trku za pobedu, upravo je trenutak kada je francuski dugajlija zakucao preko mladog Somborca bio možda i jedini kada su igrači Jute zaista pomislili da bi mogli da naprave nešto više. Suparnici s druge strane terena im to nisu dozvolili. 

Nagetsi su uradili praktično sve ono što je bilo potrebno da se Juta izbaci iz takta. Igrali su disciplinovano u oba polja, brzim i preciznim dodavanjima nisu dozvolili protivničkoj odbrani da uspostavi prepoznatljivi ritam, a na svojoj defanzivnoj polovini nisu dopuštali da Juta u prepoznatljivom maniru čeka poslednje sekunde kako bi pokušala da realizuje napad. Rivala su zadržali na tek 38 odsto pogođenih šuteva iz igre. 

Prepisali su Jokić i Nurkić recept uspeha od ekipa koje su se ranije sladile pobedom nad Džezom, pa su penetrirali reket kad god su stigli. Na kraju im je to zbirno donelo 28 poena, 16 skokova, šest asistencija i jednu blokadu, dok je najefikasniji strelac bio Džamal Mari sa 18 poena. Jedan manje imao je Vilson Čendler. Iskustvo Danila Galinarija značajno je doprinelo pobedi, a sa 13 poena, pet uhvaćenih lopti i osam asistencija Italijan je tačno znao kako da pogodi žicu. Kod gostiju razigran je bio jedino Gordon Hejvord, koji je za 32 minuta prikupio 25 koševa i sedam skokova. Od ostalih jedino su Rodni Hud i Dante Egzum imali po 10 poena. Ostali su bili ispod dvocifrene margine.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Denver NagetsGordon HejvordJusuf NurkićJuta DžezNBA ligaNikola JokićVilson Čendler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara