""
""

Tek ih doveli, a hoće da ih se otarase: Zvezda htela da vrati Rendulića Čukaričkom, Partizan raskida sa Fabrisiom

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.08.15. | 10:19

Gavrić, Cvetković i Mbođ odbili da napuste Marakanu, u Humskoj 1 traže novog štopera

Stigli su kao velika pojačanja, najavljeni kao stubovi u poslednjim linijama večitih rivala, a posle samo dva meseca Zoran Rendulić i Fabrisio Dornelas mogli bi da napuste Crvenu zvezdu i Partizan! Ako se takve najave obistine biće to presedan u istoriji takmičenja u Superligi, započete u sezone 2006/2007, da se jedan igrač na početku leta dovede kao oslonac ekipe, da bi se u istom prelaznom roku ispostavilo da se na njih ne računa.

Sport piše da su crveno-beli u finišu letnje pijace ponudili Renduliću da se vrati na Banovo brdo, ali da je iskusni defanzivac taj predlog odbio. Nekadašnji fudbaler Javora, Borca, južnokorejskog Pohanga, francuskog Grenobla i austrijskog Rida ove sezone odigrao je tri meča pod komandnom palicom Miodraga Božovića, dva u kvalifikaicjama za Ligu Evrope protiv Kairata i premijerni u prvenstvu protiv OFK Beograda. A onda se povredio, propustio narednih pet mečeva i tek na susretu minulog kola protiv Javora pojavio se u protoklu. U međuvremenu, štoperske pozicije u Zvezdinom timu osigurali su Savo Pavićević i Vukašin Jovanović, pa je Renduliću predloženo da ode na pozajmicu u Čukarički. On to nije želeo. Baš kao što su „NE“ odlasima u druge klubove Superlige rekli Nenad Gavrić, Miloš Cvetković i Mamadu Mbođ.

Izabrane vesti

Sličnu muku Zoranu Renduliću ima i njegov kolega po poziciji samo na suprotnoj strani Topčiderskog brda. Reč je o Fabrisiju Dornelasu, koji nikog u Humskoj 1 nije impresionirao, posebno na utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona, pa se već razmatra opcija o raskidu jednogodišnje pozajmice sa brazilskim Bragantinom. Da bi se to desilo, crno-beli moraju u finišu prelaznog roka da angažuju jednog štopera i tako ojačaju krhu odbranu u kojoj je upravo Fabrisio bio jedna od slabijih karika.

Za sada nema nagoveštaja ko bi mogao da bude zamena za Fabrisia, ali je izvesno da se o tome u Humskoj 1 uveliko razmišlja, paralelno sa završetkom angažmana Miloša Krasića, Branislava Jovanovića i Nikole Lekovića.

Fabrisio Dornelas je za crno-bele odigrao četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona i tri u Superligi Srbije, sa njim u ekipi Partizan je primio devet golova, a na poslednjem prvenstvenom meču menjao ga je Lazar Ćirković, što je možda znak da je Zoran Milinković nezadovoljan njegovim partijama.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran RendulićSuperligaSrbijaFK PartizanFabrisio Silva DornelasFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara