""
""

Teksaška slatka osveta - Neuništivi Sparsi sveli šampiona na minimum! Jokić i Nagetsi istrebili Stršljenove (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.03.16. | 08:45

Nikola Mirotić ubacio 15 poena u pobedi Čikaga, Džon Vol sa 24 poena i 10 asistencija preslišao Njujork, dok je Majami razbio Klivlend sa 122:101...

Kevin Durant i čudovište Rasel Vestbruk neuhvatljivi su za perfektnog Pola Džordža, Džon Vol se vratio i vodio Vašington do pobede, Vejd, Dragić i Vajtsajd preslišali Klivlend, Nikola Mirotić odličan u pobedi Čikaga, prvi tripl-dabl u karijeri Zeka Rendolfa odjavio Kliperse, dok su Nikola Jokić i Di Džej Ogustin počistili Stršljenove, a Sparsi nastavili pobedničku seriju na svom terenu i sveli najdominantniji tim lige na svega 79 ubačenih poena. 

Izabrane vesti

U Denveru se i dalje potajno nadaju da bi mogli do plej-ofa, a čak i ako u tome ne uspeju, trener Majkl Meloun uspeo je u svojoj nameri - u zvezde je lansirao Nikolu Jokića i Emanuela Mudiaja. I upravo je mladi tandem početnika u najjačoj košarkaškoj ligi sveta zajedno sa znatno iskusnijim Di Džej Ogustinom bio koban po Šarlot u njihovoj „košnici“ - 101:93. 

Ogustin je odigrao jednu od najboljih partija sezone protiv svog bivšeg kluba i meč završio sa 24 poena, u utakmici u kojoj domaćin nije imao gotovo ni najmanju šansu da dođe do trijumfa. Osim na samom početku, kada je rezultat bio nerešen, Nagetsi su na krilima razigranog trilinga držali sve konce u svojim rukama, a tokom treće deonice gosti su imali čak i 22 poena prednosti. Ipak, na kraju je Šarlot uz ogromne napore uspeo da sačuva obraz i dođe do pristojnog poraza. 

Nikola Jokić je upisao još jedan dabl-dabl sa 11 poena, 14 skokova (šest ofanzivnih), ali i četiri asistencije i jednom blokadom, ali su njegovi procenti šuta bili daleko ispod ovosezonskog proseka - 5/16. Emanuel Mudiaj je meč završio sa 11 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a interesantno je da je od ukupno osam strelaca u redovima Nagetsa čak sedam imalo 10 ili više poena. Kod domaćina Nikola Batum je proknjižio 24 poena, 16 koševa imao je Džeremi Lin, a jedan manje Kemba Voker, uz sedam uhvaćenih lopti i pet završnih dodavanja. 

Veliki derbi odigran je u AT&T Centru, gde su Sparsi Grega Popoviča zadržali fantastični niz pobeda kod kuće, a najdominantniji tim današnjice i aktuelnog šampiona sveli su na ovosezonski minimum - 87:79. 

Ne pamti se kada je poslednji put Golden Stejt odigrao ovako slabo u ofanzivi, a ni procenti nisu bili za pohlavu - tek 25 odsto za tri poena (9/36), odnosno tek nešto ispod 38 odsto za dva poena (31/82). Čak su i Braća Spleš potpuno zakazala, pošto je Klej Tompson ima 15, a Stef Kari 14 poena, a oni su ujedno bili i najefikasniji igrači svog tima. 

Za ovakav razvoj stvari pobrinula se i granitna odbrana Sparsa, koja se tako bar delimično osvetila za onu blamažu iz Orakl Arene početkom godine, kada su Voriorsi slavili s ogromnih 30 poena razlike. Veliki udeo u pobedi imali su i najbolji Gregovi učenici - Lamarkus Oldridž odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, koju je završio sa 26 poena i 13 skokova, dok je Kavaj Lenard dodao 18 poena i 14 skokova.

Boban Marjanović je još jednu utakmicu odgledao sa klupe, uprkos tome što je Tim Dankan na terenu proveo tek osam minuta i tako došao do 1.383. utakmice tokom ligaškog dela sezone.

Pol Džordž je umalo stao na žulj Kevinu Durantu i Raselu Vestbruku, koji su iz svog arsenala morali da izvuku najjače oružje kako bi nadomestili čak 45 ubačenih koševa najboljeg igrača Indijane i doveli Oklahomu do nove pobede - 115:111. 

Apsolutno najbolju utakmicu ove sezone odigrao je Džordž, koji je pored 45 poena imao i sedam skokova i četiri asistencije i gostima je maksimalno zagorčavao gostovanje. Ali, ni gotovo savršeni Džordž nije mogao protiv rutine koju sprovode Durantula i Vestbruk. Prvi je meč završio sa 33 poena, 13 skokova i osam asistencija, dok je drugi došao do 14. tripl-dabla sezone sa po 14 koševa i asistencija i 11 skokova. Jasno je bilo da Indijana, uprkos velikoj borbi, nije mogla do pobede u takvim uslovima. 

NBA – REZULTATI

Šarlot – Denver 93:101
/Batum 24 – Ogustin 24/

Detroit – Bruklin 115:103
/Bejns 21 – Jang 24/

Indijana – Oklahoma 111:115
/Džordž 45 – Durant 33/

Vašington – Njujork 99:89
/Vol 24 – Porzingis, Entoni 20/

Atlanta – Hjuston 109:97
/Horford 22 – Bizli 30/

Majami – Klivlend 122:101
/Vejd 24 – Džejms 26/

Čikago – Juta 92:85
/Rouz 22 – Fevors 24/

Memfis – LA Klipers 113:102
/Rendolf 28 (11sk, 10as) – Pol 25/

San Antonio – Golden Stejt 87:79
/Oldridž 26 – Tompson 15/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNikola JokićNBA ligaLamarkus OldridžKlej TompsonKavaj LenardDi Džej OgustinDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara