Težak zadatak za Slovake

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 15:59

Zbog pobede u Trnavi (2:1) Česima igra i minimalan poraz u Pragu

Prosta je situacija u Grupi 1 Divizije B Lige nacija. Dalje ide Ukrajina, koja je sa devet poena nedodirljiva, dok će se za opstanak boriti nekada bratske zemlje, Češka i Slovačka (20.45, TV Sportklub HD), koje su upisale po pobedu i dva poraza.

U boljoj je poziciji Češka, s obzirom da je jedini trijumf ostvarila upravo protiv Slovaka (2:1), te joj igra i bod, ali i minimalan neuspeh, jer je u Trnavi postigla dva pogotka.
"Spreman sam da pevam obe himne", našalio se nedavno postavljeni selektor Slovačke Pavel Hapal, koji je rođen u Češkoj, a potom u ozbiljnom tonu nastavio:
"Šalu na stranu, ja sam profesionalac i učiniću sve da Slovačka ostvari povoljan rezultat".

Izabrane vesti

Istorijski gledano, Češka bolje prolazi u međusobnim dvobojima, naročito pred svojim navijačima. Od raspada države odmerili su snage 10 puta (prvi put 1997. godine u kvalifikacijama za SP), Češka je dobila šest mečeva, jedan je okončan bez pobednika, dok su tri pripala Slovacima. Od ukupno pet u Češkoj, domaćin je dobio četiri, gost tri. 

Strateg Češke Jaroslav Šilhavij bi trebalo u Pragu da izvede nešto defanzivniju postavu koja će odbraniti "prednost" i izboriti opstanak u Diviziji B. Sa druge strane, Slovaci nemaju izbora, dva gola su im potrebna kako bi imali čemu da se nadaju. Ipak, sumnjamo da će uspeti u tome. Najviše dva gola su idealan izbor. Što zbog raspleta koji ide na ruku Česima, što zbog naboja koji sam po sebi nosi ovaj meč.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 20:45 6029 LNB Czech R. - Slovakia ug 0-2 1,62
Ukupna kvota1,62

DIVIZIJA B

Grupa 1
 

Grupa 2
 

Grupa 3
 
Nedelja
S. Irska - Austrija 1:2 (0:0)
/Evans 57 - Šlager 49, Lazaro 90+3/
 

Grupa 4

Ponedeljak
20.45: (1,60) Danska (3,60) R. Irska (6,75)

Foto: Reuters


tagovi

Liga nacijasportsko klađenjereprezentacija Češkereprezentacija Slovačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara