""
""

Tihi rat u Dortmundu, navijači okreću leđa Milionerima: Kao da smo napravili krivično delo

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.03.14. | 12:10

''Kad god bismo izgubili loptu, čuli bi se povici i negodovanja, želimo podršku, neka se ljute na nas kad sudija odsvira kraj'', kaže Kevin Groskrojc

Od obožavanja do kritika. Takav put su o čas posla prešli prvotimci Borusije iz Dortmunda. Uglavnom obožavani, Milioneri su došli u situaciju da navijače gledaju ispod oka, jer se u turbulentnoj sezoni sve češće čuju zvižduci sa tribina Vbestfalena.

Tako je bilo i tokom revanša osmine finala Lige šampiona u kome su Nemci poraženi od Zenita 1:2, ali su se zahvaljujući trijumfu 4:2 u prvom meču plasirali u četvrtfinale, čiji je žreb zakazan za sutra.

Izabrane vesti

Ipak, navijači u Dortmundu koji poslovično pružaju snažnu podršku ekipi, sinoć su bili tiši, ali su i negodovali u određenim trenucima.
„To mi se stvarno ne sviđa. Kad god bismo izgubili loptu, čuli bi se povici i negodovanja. Takve stvari nam nisu potrebne, već želimo podršku tokom meča. Neka se ljute na nas kad sudija odsvira kraj“, rekao je Kevin Groskrojc za Bild.

Na njegove reči nadovezao se kapiten Sebastijan Kel, koji je podsetio da ekipa ima dosta problema sa povredama u poslednje vreme.
Ovakvo ponašanje navijača baš utiče na neke igrače u ekipi. Meč na domaćem terenu trebalo bi da bude pozitivno iskustvo, a ne da se osećamo kao da smo napravili neko krivično delo“, naveo je Kel.

Trener Borusije Jirgen Klop trenutno zbog povreda ne može da računa na Nevena Subotića, Svena Bendera, Ilkaja Gundogana i Jakuba Blaščikovskog, a pod znakom pitanja je i Marsel Šmelcer, dok zbog žutih kartona u prvoj utakmici četvrtfinala neće igrati ni Robert Levandovski.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Kevin GroskrojcEvropaBundesligaSebastijan KelNemackaLiga šampionaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara