""
""

To ima samo u Južnoj Americi: Sedam golova, nepostojeći penal, dva crvena kartona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.15. | 09:50

Guarani slavio posle 11 godina, pao Deportivo Tahira, Rasing poražen kod kuće od Sporting Kristala i pored golčine, Vonderers bolji od Palestina

Južnoamerički pandan meču Real – Šalke. Kada u prvom poluvremenu padne pet golova, vidite jedan nepostojeći penal, i golčinu sa 30 metara od stativu, znajte da gledate Kopa Libertadores. Čak četiri puta je golman Deportivo Tahire morao da vadi loptu iz mreže u tom delu meča. Iako je gost imao 1:1 do 30. minuta, pokazao je da ima bušnu levu stranu odbrane, pošto je svaki pogodak ili šansa došla upravo sa te strane. Na kraju je bilo 5:2 za domaći Guarani, koji je slavio prvi put u Kopa Libertadoresu u prethodnih 11 godina.

Divan meč nagovešten je u devetom minutu kada je Horhe Benitez uposlio Ramona Okampa, koji je na vrlo lep način pronašao put do mreže. Međutim, u 16. minutu je viđeno malo prave južnoameričke magije, pošto je Sesar Gonzales uzeo loptu na nekih 30 metara odakle je podšišao malo trave i pronašao put do mreže uz malu pomoć stative.

Izabrane vesti

Međutim, tada su se naljutili domaći fudbaleri i stihijski su stigli do tri nova gola. Svaka dobra akcija Guaranija odigrana je po desnom boku, gde je odbrana gostiju bila potpuno letargična. I to ne samo po levom boku, već je svaka asistencija bila upućena po zemlji, unazad, i svaka je prošla. Čak je i napad koji je prethodio penalu u 39. minutu izgledao tako. U 34. Mendoza, u 39. Federiko Santander u 40. je Ramon Okampo uzvratio uslugu Horheu Benitezu. Međutim, ostaće gorčina u ustima igrača Deportiva, jer taj penal koji je u gol pretvorio Santander nije postojao, čisto simuliranje.

U drugom delu igre drama nije manjkala, pa je već u 48. minutu Lopez smanjio na 4:2, ali je samo desetak minuta kasnije sve bilo gotovo, jer je Ahnel Flores dobio direktan crveni karton. Od tada je Guarani lagano čuvao loptu, što i jeste glavna odlika njegove igre na ovom meču. Čak je uspeo i on da dobije crveni karton, tačnije njegov igrač Tomas Bartomeus. Ni tu nije bio kraj uzbuiđenjima, jer je momak koji je samo deset minuta ranije ušao u igru, Fernando Fernandez uspeo da postigne pogodak za konačnih 5:2. Uživajte u najzanimljivijim potezima sa ovog meča.

Rasing je na svom terenu poražen od Sporting Kristala sa 1:2, a najzaslužniji za tako nešto je reprezentativac Perua i legenda Sportinga Karlos Lobaton, koji je dao dva gole. Za Rasing je bio precizan Brajan Fernandez

Na ostala dva meča bilo je daleko nezanimljivije, pa su Univerzitario Sukre i Atletiko Urakan odigrali bez golova, dok su Vonderersi slavili nad Palestinom sa 1:0 pogotkom Santosa.

Rezultati:
Univerzitario de Sukre - Atletiko Urakan 0:0

Vonderers - Palestino 1:0
/Santos 22/

Guarani - Deportivo Tahira 5:2
/Okampo 9, Mendoza 34, Santander 39, Benitez 40, Fernandez 87 - Gonzales 16, Lopez 48/

Rasing - Sporting Kristal 1:2
/Fernandez 66 - Lobaton 58, Lobaton 80/

(FOTO: Youtube screenshot)


tagovi

VonderersSporting KristalRasing KlubPeruParagvajPalestinomeđunarodni fudbalKopa LibertadoresJužna AmerikaGuaraniDeportivo TačiraČileBolivijaArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara