""
""

To je lepota fudbala! Nekad prolivaš najteže suze zbog Nemačke, a nekad uz sambu slaviš finale (FOTO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.07.16. | 23:25

Pamti najbolji igrač Galskih petlova teške trenutke protiv Nemačke, ali sada je postao apsolutni heroj nacije i idol mnogih generacija

Francuska u transu slavi prolaz u finale i slatku osvetu serviranu Nemcima. A nekako verujemo da na kugli zemaljskoj ne postoji srećniji čovek od najboljeg strelca i igrača domaćina - Antoana Grizmana. 

Izabrane vesti

Koliko pre dve godine i tri dana prolivao je muške suze, one najteže, zbog minimalnog poraza u četvrtfinalu Mundijala u Brazilu od kasnijeg osvajača. Bio je tada Grizman ljut, tužan, ogorčen i besan na sebe što nije uspeo da probije tada gotovo besprekorni nemački bedem, koji je sastav Joakima Leva tada vodio do Zlatne boginje. Tada mu se nije dalo, jer nije bio spreman da postane veliki. 

Eto, dve godine kasnije, posle mnogo krvi, suza i znoja prolivenih za svaku loptu, akciju, asistenciju i gol Antoan Grizman dočekao je da postane heroj nacije i idol mnogih generacija. Da Nemačkoj vrati milo za drago i na najlepši mogući način otvori vrata trijumfalne kapije... Vrata finala! 

Njegove otrovne strele ponele su sa sobom otrov koji je razorio Levov sistem. Ovog puta nije bilo Humelsa da možda opet bude strelac, niti Filipa Lama da samouvereno komanduje svim linijama tima. Sada je postojao samo Antoan Grizman, spreman da zablista punim sjajem. To je i učinio, postao najbolji strelac na šampionatu i pokazao da izrasta u jednu od najubojitijih vedeta u svetu fudbala. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija FrancuskeFrancuskaEvropaeuro 2016Antoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara