""
""

To je taj tandem: Joveljić asistira - Jovanović pogađa

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.10.17. | 21:50

Omladinska reprezentacija Srbije savladala Kipar na startu kvalifikacionog turnira u Irskoj - 1:0

Nije loše, mada je moglo i bolje! Omladinska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 1999.godine i mlađi) pobedom je startovala na kvalifikacionom turniru u Republici Irskoj! Izabranici Miloša Velebita slavili su u sudaru sa Kiprom (1:0) i domogli se prvog mesta u grupi, pošto su u drugom meču domaćin Irska i Azerbejdžan igrali bez golova.

Naša selekcija ozbiljno se primakla plasmanu u narednu rundu, pošto će omladincima Srbije u naredna dva meča biti potrebna samo jedna pobeda (prve dve selekcije) idu dalje. Mogli smo da slavimo i ubedljivije, ali su Joveljić i Luka Ilić u dva navrata pogađali prečke.

Izabrane vesti

Srbija je gotovo rutinski savladala Kipar. Naša selekcija je krenula ofanzivno od samog starta. Imala nekoliko prilika, ali je inicijativa urodila plodom tek u 16.minutu. Tada je napadač Crvene zvezde Dejan Joveljić asistirao Strahinji Jovanoviću za vođstvo Orlića.

Srbija je do kraja prvog poluvremena mogla da reši pitanje pobednika. Promašivali su Joveljić, Jug Stanojev i Aleksa Terzić. Upravo dekoncentracija u završnici može da se okarakteriše kao najveći minus tokom večerašnje utakmice.

Nastavak nije bio tako sadržajan. Kiprani su pripretile nekoliko puta, ali na kraju je naša selekcija zabeležila sigurnu pobedu.

Selektor Miloš Velebit poverenje je ukazao sledećem timu: Popović- Vlalukin, Veselinović, Bošnjak, Terzić - Nikolić, Kojić, L. Ilić, Stanojev, S.Jovanović (od 85. Živković) - Joveljić (od 75. Đ. Jovanović).

GRUPA 7

Prvo kolo

Republika Irska - Azerbejdžan 0:0

Srbija - Kipar 1:0 (1:0)


tagovi

Dejan JoveljićEvropaKiparMiloš Velebitreprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara