""
""

To je to - Juventus dobija Bernardeskija!

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.07.17. | 19:11

Formula je Sturaro + 40.000.000 evra + bonusi

Juventusovi navijači i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da su ostali bez stuba odbrane i verovatno najboljeg štopera današnjice - Leonarda Bonućija. I dok verovatno svi privrženi crno-beloj boji tuguju zbog gubitka koji je teško nadomestiti, Bepe Marota je za Juventus spremio lek koji će ublažiti bol. To je - Federiko Bernardeski!

Izabrane vesti

Mada još ništa nije zvanično, Italijom je odjeknulo da je posao praktično završen i da će zvanična objava biti već početkom naredne sedmice. Uprkos strašnom, višedecenijskom rivalitetu dva kluba, Fjorentina je pristala da najljućem rivalu proda ponajboljeg igrača i to po sledećoj formuli: Stefano Sturari + 40.000.000 evra + bonusi. 

Fjorentina je dugo držala lestvicu podignutu na sumi od 50.000.000 evropskih novčanica, plus Sturaro i bonusi, ali je majstor ubeđivanja Marota pronašao model kojim će dobiti bombastično pojačanje. Transfer bi, zajedno s bonusima, mogao da izađe na 45.000.000 evra u kešu. 

Fjorentina će veliku novčanu sumu iskoristiti da dodatno jačanje tima, koji je značajno okrnjen odlascima Borhe Valera, Josipa Iličića i Gonzala Rodrigeza. A Sturaro bi, bar jednim malim delom, trebalo da nadomesti Iličićevu prodaju Atalanti. Jer, po potrebi, može da pokrije mesto ofanzivnog veziste, iako je njegova prirodna stanica u srcu veznog reda. 

Juventus bi dovođenjem Federika Bernardeskija kompletirao pakleno strašnu ofanzivnu liniju, gde će se iza Paula Dibale i Gonzala Iguaina naći odmah Daglas Kosta (levo) i Violina zlatna koka (desno). Naravno, u slučaju da Masimilijano Alegri pređe na modalitet formacije "4-4-2". Teško je očekivati da će ostati privržen taktici 3-4-2-1, pre svega jer onda za Kostu ne bi bilo mesta u sastavu. 

Zato bi prelazak na "4-2-3-1" sistem, gde bi Kosta, Dibala i Bernardeski bili iza Iguaina, bio najlogičniji u ovom trenutku. 

Sada čekamo da vidimo šta je to Alegri spremio za novu sezonu. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaFederiko BernardeskiFjorentinaItalijaJuventusSerija AStefano Sturaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara