""
""

To može samo Juve! Gol u 97. iz penala za pobedu u derbiju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.03.17. | 22:44

Dibala pogodio sa kreča protiv Milana pošto je prethodno Di Šilja lopta pogodila u ruku. Donaruma sprečio rezultatsku katastrofu Rosonera

Milan ipak nije izdržao, Juventus je slavio u velikom italijanskom derbiju, a ponovo će suđenje biti glavna tema, a navijači Rosonera biće besni na sudiju Davidea Masu i njegovog pomoćnika. Stara dama je do trijumfa od 2:1 došla golom Paula Dibale iz penala u šestom minutu sudijske nadoknade!

Izabrane vesti

Delovalo je da će u prvom meču 29. kola Serije A gosti iz Milana odneti veoma vredan bod, a malo je nedostajalo da golman Đanluiđi Donaruma ponese epitet heroja večeri. Odbranio je „milion“ zicera, ali ne i snažan udarac Dibale sa bele tačke posle igranja rukom Matije di Šilja. Mada, ostaje pitanje da li bi se ovakva situacija svirala nekom drugom klubu u sudijskoj nadoknadi.

Juventus je potpuno dominirao na ovoj utakmici, međutim imao je ogromne probleme sa igrom u završnici akcija. Doduše, u 30. minutu rezervni štoper Mehdi Benatija uspeo je da izbegne ofsajd zamku, našao se oči u oči sa Donarumom i manirom rasnog centarfora, poslao je u mrežu.

I pre i posle toga, kao na traci su se ređale prilike za Staru damu. Uzalud. Ali je zato Milan iskoristio jednu od tri ozbiljne akcije koju je napravio tokom cele utakmice.

Igrao se 43. minut kada je Đerard Deulofeu spojio sa golom Karlosa Baku, a ovaj bez ikakvih problema poslao lopu iza leđa istrčalog Đanluiđija Bufona. Jednostavno rečeno, uspeli su Rosoneri da uhvate na spavanju Juventusovu odbranu i tako daju treneru Masimilijanu Alegriju dosta razloga za brigu.

Već u četvrtom minutu sjajni Donaruma je odbranio opasan udarac Marka Pjace, a onda je u sledećem napadu izblokiran i Sami Kedira. Seriju promašaja Hrvat Pjaca nastavio je u devetom minutu, 60-ak sekundi kasnije golman Milana spustio je rampu i Paulu Dibali.

A onda je u 24. minutu na red došao i Iguain, ali i njegov pokušaj je osujetio Donaruma. Nekoliko minuta posle gola Benatija i Kedira je imao još jednu šansu za gol, ali je lopta otišla pored stative.  

Silovito je krenuo Juventus u drugom poluvremenu. I opet je Donaruma ispao heroj, prvo je odbranio slobodan udarac Pjaniću, a onda u 53. minutu još jednom bio bolji i od Kedire. Verovatno najlepšu odbranu mladi golman Rosonera imao je u 74. minutu kada je skinuo „makazice“ Iguainu, a nekoliko sekundi pre toga razbesneo je Kediru još jednom odbranom.

U završnih 15-ak minuta Milan je konačno počeo malo i da preti iz kontranapada, dobru priliku za goste propustio je Hoze Sosa u 76. minutu, ali je i Bufon pokazao da je na visini zadatka.

Rosoneri su utakmicu završili sa igračem manje, jer je Hoze Sosa u sudijskoj nadoknadi zaradio drugi žuti karton i isključenje.

SERIJA A, 28. kolo

Petak
Juventus - Milan 2:1 (1:1)
/Benatija 30, Dibala 90+7 - Baka 43/

Subota
12.30 Sasuolo - Bolonja
15.00 Kjevo - Empoli
15.00 Fjorentina - Kaljari
15.00 Inter - Atalanta
15.00 Peskara - Udineze
15.00 Napoli - Krotone
20.45 Palermo - Roma

Nedelja
20.45 Lacio - Torino

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Serija APaulo DibalaMilanMehdi BenatijaKarlos BakaJuventusĐanluiđi Donaruma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara