"Lionel Mesi"
"Lionel Mesi"

To može samo Mesi - u tri dana mogao bi da postane najbolji strelac Primere i Lige šampiona! (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.11.14. | 10:32

Doduše, Ronaldo vreba iz prikrajka, pošto bi brzo mogao da pretekne ljutog rivala

 

Lionel Mesi

Izabrane vesti

Leo Mesi je ponovo nasmejan i srećan! A kako i ne bi bio!? Posle het-trika koji je smestio Sevilji neverovatni Argentinac konačno je ispunio životni san, pretekao legendarnog Telma Zaru i ostao usamljen na vrhu liste najboljih strelaca Primere svih vremena, sa svega 27 godina.

Sada je na redu novi, veliki cilj, koji bi golgeter mogao da precrta sa spiska već u susretu sa APOEL-om. Naravno, u pitanju je tron namenjen najboljem strelcu Lige šampiona svih vremena! Barsin mađioničar se posle utakmice sa Ajaksom popeo na vrh liste zajedno sa velikim majstorom Raulom Gonzalesom i trenutno imaju po 71 pogodak. U stopu ih prati i Kristijano Ronaldo, koji ima pogodak manje, a igra 24 sata kasnije u odnosu na večitog rivala. U Švajcarskoj, protiv Bazela.

Mesi je svojih 70 i kusur pogodaka skupio posle svega 90 odigranih utakmica u Ligi šampiona, što je prosečno oko 0,79 pogodaka po utakmici... Neverovatno! Raul je odigrao 54 utakmice više (144 ukupno), što je nešto malo manje od pola gola u proseku, dok je Ronaldo uknjižio 107 utakmica, što je 0,65 preciznih hitaca na svakoj utakmici.

Treba istaći i to da je do skoro neprikosnoveni bivši kapiten i legendarni as Reala u Mesijevim godinama (27 godina i četiri meseca) imao 23 pogotka manje, a fenomenalni Portugalac čak 27. 

U samo tri dana jedan od najboljih fudbalera svih vremena bi mogao da učini ono što nikom nikada u istoriji nije pošlo za rukom, - da u svom vlasništvu ima dva zvanja neprocenjive vrednosti. Ispred njega će onda samo jedna meta - titula najboljeg strelca svih vremena u svim evropskim klupskim takmičenjima! Raul je trenutno prvi na toj listi sa 77 pogodaka, 73 ima Ronaldo, a Mesi gol manje. 

Šta mislite, može li argentinski maestro da uzme triplu krunu" u jednoj sezoni?

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaKristijano RonaldoLiga šampionaLionel MesiPrimeraRaulReal MadridŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara