To može samo Mitar - trenutak genijalnosti, pa momenat ludila i Brajton se izvukao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.09.18. | 17:58

Srpski napadač dao gol, pa napravio penal. Sada ima bolji učinak od Mohameda Salaha ako se računaju mečevi od februara kada je debitovao za Fulam

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović nastavio je teror nad golmanima, ali je u završnici meča sa Brajtonom i “častio” domaćina penalom posle kojeg je Gleni Mari postigao gol za konačnih 2:2 u utakmici četvrtog kola Premijer lige.

Mitrović je ponovo bio centralna figura Fulama. Najpre je u 62. minutu izdržao duel sa direktnim čuvarom, a onda i iz drugog pokušaja savladao upornog golmana Metjua Rajana za vođstvo Fulama od 2:1.

Izabrane vesti

Srpski napadač sada deli prvo mesto na listi strelaca Premijer lige sa Sadiom Maneom iz Liverpula, a obojica su postigla po četiri pogotka.

Istovremeno, Mitroviću je ovo bio 16 gol u ligaškim mečevima otkako je debitovao za Fulam i postao je najefikasniji igrač u engleskom fudbalu u tom periodu! Pretekao je čak i Mohameda Salaha koji je od februara do danas dao 15 golova za Liverpul.

Ipak, nije sve bilo idealno za ekipu Slaviše Jokanovića, pošto je srpski napadač pet minuta pre kraja potpuno nerezonski u svom kaznenom prostoru igrao rukom, a siguran izvođač penala bio je Mari. To mu je bio drug pogodak na utakmici.

Brajton je bolje počeo meč i u 25. minutu sudija je svirao penal za domaće posle prekršaja Lusijana Vijeta. Paskal Gros je šutirao sa kreča, ali je Markus Betineli sjajno reagovao. Kazna za ovaj promašaj stigla je dva minuta pre kraja prvog poluvremena, a strelac vodećeg gola za Fulam bio je Andre Širle.

Posle Mitrovićevog pogotka u 62. minutu delovalo je da je sve gotovo, ali se domaći nisu predavali i u 67. minutu Mari je iskoristio asistenciju Nokerta i najavio povratak u život.

A fudbaleri Čelsija nisu dozvolili Liverpulu da predugo boravi sam na liderskoj poziciji. Londonski Plavci su spakovali samo jednu loptu u mrežu Bornmuta na Stamford Bridžu, ali je i to bilo dovoljno za novu pobedu i perfektan učinak u Premijer ligi.

Ponovo je Čelsi dominirao, stvorio znatno više šansi nego protivnik, ali opet je domaćin imao problem sa realizacijom.

Ali, kada su stvari postale guste, trener Čelsija Mauricio Sari posegao je za dobro poznatim receptom. Ubacio je u igru Pedra u 65. minutu umesto Vilijana. I upravo je Španac sedam minuta kasnije izuzetno preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu Bornmuta.

Na taj način domaći fudbaleri definitivno su otvorili vrata nove pobede i još jednom potvrdili da ovaj Čelsi ima kvalitet da se umeša u borbu za vrh. Konačan rezultat postavio je Eden Azar pet minuta pre kraja utakmice, a ulozi asistenta našao se ove sezone sjajni Markos Alonso.

Kristal Palas je na svom terenu izgubio sa 2:0 od Sautemptona, ekipa koja do ovog kola nije imala pobedu u Premijer ligi. U zanimljivom i dinamičnom meču gosti su se bolje snašli i poveli golom Denija Ingsa na startu drugog poluvremena.

Vođstvo Sautemptona moglo je da bude i ubedljivija, ali u 65. minutu Vejn Henesi odbranio je penal Čarliju Ostinu. Ipak, konačan rezultat postavio je Pjer Emil Hojbjerg u drugom minutu sudijske nadoknade. Luka Milivojević odigrao je celu utakmicu za Kristal Palas. 

 

ENGLESKA 1 - 4. KOLO

Subota
Lester - Liverpul 1:2 (0:2)
/Gezal 63 - Mane 10, Firmino 45/

Brajton - Fulam 2:2 (0:1)
/Mari 67, 84pen - Širle 43, Mitrović 62/

Čelsi - Bornmut 2:0 (0:0)
/Pedro 72, Azar 85/

Everton - Hadersfild 1:1 (1:1)
/Kalvert  Levin 37 - Biling 34/

Kristal Palas - Sautempton 0:2 (0:0)
/Ings 47, Hojbjerg 90+2/

Vest Hem - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Traore 90+3/

18.30: (1,13) Mančester Siti (9,50) Njukasl (16,0)

Nedelja
14.30: (5,70) Kardif (4,00) Arsenal (1,60)
17.00: (5,70) Barnli (3,70) Mančester Junajted (1,65)
17.00: (5,50) Votford (3,80) Totenhem (1,65)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action images


tagovi

Slaviša JokanovićAleksandar MitrovićPedroMauricio SariLuka Milivojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara