""
""

Totenhemov problem su Loris i Kejn: Niko nije iznad kluba i ne vredi više od 100.000 funti!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.16. | 10:26

Francuz traži duplo više para, napadač hoće treće povećanje plate u roku od godinu dana, a klub ne želi da ih privileguje

Ostrvski mediji uglas poručuju ovog jutra: Totenhem neće preći limite zbog novih ugovora Harija Kejna i Iga Lorisa! Pregovori o produžetku saradnje s kapitenom i prvom zvezdom ne idu u dobrom smeru i mogli bi da zapadnu u ćorskokak jer klub ima pravila kojih se drži i ne žli da ih prekrši.

Izabrane vesti

Totenhem je Lorisu jasno stavio do znanja da neće probiti granicu od 100.000 funti nedeljno. To je maksimalna nedeljna plata koju može da ima neki fudbaler Totenhema. Tako je odlučio gazda Danijel Levi i tog pravila neće biti pošteđeni ni Loris. Ali ni Hari Kejn s kojim se takođe pregovara o novom ugovoru iako je u poslednjih godinu dana dva puta dobijao povišicu.

Podsetimo da je Totenhem tokom leta uložio velike napore da produži ugovor s nosiocima igre i zadrži ekipu na okupu. Tako su od letos nove ugovore potpisali Dele Ali, Kristijan Eriksen, Kajl Voker, Deni Rouz, Erik Dajer i Musa Dembele. Uskoro će novi ugovor potpisati i Jan Fertongen s kojim je sve dogovoreno, tako da ostaju „samo“ Loris i Kejn.

Samo pod navodnicima jer je ipak reč o dvojici najvrednijih fudbalera Totenhema. Francuski golman je jedan od najboljih u svom poslu na svetu, Kejn je najbolji napadač kojeg Engleska ima. Ali sve to im nije donelo privilegovan status i Levi je poručio da neće praviti ustupke zbog njih.

Levi je doneo pravilo da nijedan igrač ne može da zarađuje više od 100.000 funti nedeljno, što je u ovom trenutku oko 6.000.000 evra godišnje. Loris je pre dve godine potpisao petogodišnji ugovor vredan 80.000 funti nedeljno, ali sada traži povećanje plate jer su neki drugi klubovi spremni da mu dupliraju zaradu. Za Totenhem to ne dolazi u obzir s obzirom da Francuz ima još tri godine i ne interesuje ih kakve ponude stižu na njegovu adresu.

Sličan problem je prošlog leta klub ima sa Eriksenom čiji menadžer je tražio platu od 150.000 funti nedeljno za Danca uz tvrdnje da mu toliko nude neki drugi zainteresovani klubovi. Na kraju je Eriksen ipak potpisao novi ugovor sa Sparsima vredan 70.000 funti nedeljno.

Kejn trenutno zarađuje 50.000 funti nedeljno u Totenhemu. Jasno je da vredi više, ali treba imati u vidu da je od avgusta 2014. godine tri put potpisao novi ugovor sa Sparsima i tri puta dobijao drastična povećanja plate. Poslednji put u februaru. Totenhem je spreman da mu ponudi novi ugovor i povišicu. Ali ne baš odmah. Kejn bi mogao da dobije maksimalnu platu od 100.000 funti nedeljno što bi značilo da bi morao da parafira višegodišnji ugovor i na ozbiljan period zaboravi na povišice i pregovore.

Zato Kejn i klub idu polako u novim pregovorima, što s Lorisom nije slučaj jer Francuz insistira na povećanju plate što pre.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaHugo LorisHari KejnEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara