"Gece i Rojs - hoćemo li ih opet gledati zajedno?"
"Gece i Rojs - hoćemo li ih opet gledati zajedno?"

Transfer godine ili totalna glupost: Mario Gece se vraća u Borusju! A pominje se i Sami Kedira

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.05.15. | 12:35

Bild tvrdi da će Bajern dovesti Ilkaja Gundogana, a vratiti strelca odlučujućeg gola na Vestfalen, Mihael Cork demantuje, ali...

Gece i Rojs - hoćemo li ih opet gledati zajedno?Pogodio je za transfere Marija Gecea i Robeta Levandovskog, prvi je plasirao vest o povratku Žozea Murinja u Čelsi, a sad Bild donosi još jednu informaciju zbog koje se trese tle u Nemačkoj: strelac odlučujućeg gola u finalu Mundijala, Mario Gece, vraća se u Borusiju iz Dortmunda, a na njegovo mesto stiže Ilkaj Gundogan!

Tako tvrdi Bild i to na naslovnoj strani, potkrepljujući ovu senzaciju uveravanjem da su se predsednik kluba sa Vestfalena Hans Joakim Vacke i direktor Bavaraca Karl Hajnc Rumenige prošle sedmice sastali u Minhenu, neposredno pred početak polufinala Kupa Nemačke i tom prilikom razmatrali mogućnost razmene igrača. Prema saznanjima istog lista, Pep Gvardiola nije zadovoljan napretkom Gecea i u poslednje vreme ne koristi ga u meri kako se to očekuje od igrača plaćenog 37.000.000 evra. Zato traži način da ga se oslobodi, pa se kao jedan od mogućih scenarija pominje upravo povratak među Milionere, gde je pod trenerskom palicom Jirgena Klopa postao možda i ključni igrač ekipe u pohodu na dve titule (2011, 2012).

Izabrane vesti

Sportski direktor Borusije, Mihael Cork, požurio je, ipak, da demantuje povratak Gecea.
Ne mogu da zamislim da je Gece bio tema razgovora između Vaceka i Rumenigea. Mario je igrač Bajerna i stvarno ne mogu ponovo da ga zamislim u našem dresu“, rekao je Cork, ali Bild podseća da su žuto-crni u bliskoj prošlosti uspevali da vraćaju bivšee asove, pa su tako angažovali Nurija Sahina i Šinđija Kagavu, te se pita zašto to ne bio slučaj i sa Geceom.

Opet, imajući u vidu u najmanju ruku neprijateljske odnose između dva poslednja šampiona Nemačke deluje pomalo zbunjujuće da aktuelni prvak pomaže klubu koji proživljava jednu od žešćih kriza poslednjih godina, iako bi zauzvrat dobio Ilkaja Gundogana. Bez obzira što se činilo da je reprezentativac Pancera sve dogovorio sa Mančester junajtedom za 30.000.000 evra.
Ako bi Bajern doveo Gundogana to ne bi bio nastavak rata između nas i njih. Naravno, ne bismo voleli da Ilkaj pojača našeg direktnog konkurenta, mada, ruku na srce, Bajern i nije najveći rival Borusije u ovoj sezoni. Tek da napomenem, nismo dobili nikakvu ponudu za Gundogana“, rekao je Cork.

Ilkaj GindoganBorusija će svakako prodati Ilkaja Gundogana kome ugovor ističe u junu naredne godine, a u najavljenoj rekonstrukciji tima sve glasnije se pominje da će novi trener Tomas Tuhel dovesti Johanesa Gajsa iz Majnca. I to nije sve, jer Bild izveštava i o mogućnosti da na Vestfalen stigne još jedan nemački reprezenattivac Sami Kedira, koji se nalazi i na spisku želja Šalkea, a s obzirom da će na leto biti slobodan (ističe mu saradnja sa Realom) jasno je da će ga dobiti klub koji bude mogao da priušti njegovu platu od 12.000.000 evra godišnje.

(FOTO: Action images)


tagovi

Sami Kediraprelazni rok 2015NemackaMihael CorkMario GeceIlkaj GundoganEvropaBorusija DortmundBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara