Vidal, Boateng, Tijago i Bernat
Vidal, Boateng, Tijago i Bernat

Transfer lista u Bajernu - mogu da idu Vidal, Boateng, Tijago, Bernat...

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.05.18. | 11:07

Ali ne i Robert Levandovski koji ima ugovor do 2021. i mora da ga poštuje

Kraj sezone u Minhenu doneo je rastanak Bajerna sa Jupom Hajnkesom i pripremu za novu eru pod vođstvom Nika Kovača koja počinje 1. jula. Biće promena, novi trener želi nešto drugačiji tim i formaciju, a ima i onih kojima ne odgovara trenutno stanje stvari i "gužva" u timu koji je prepun zvezda.

Zato je na sastanku proteklog vikenda između novog trenera Kovača i vodećeg tandema Henes - Rumenige preciziran plan delovanja Bajerna za narednu sezonu. Predstojeći prelazni rok biće zanimljiv na Alijanc Areni pošto je ideja da se puste pojedinci koji nisu neophodni treneru za novi stil fudbala koji namerava da forsira. Kristijan Falk, urednik Sport bilda, i najobavešteniji novinar u Nemačkoj kada je reč o Bajernu, objavio je zanimljiva saznanja.

Izabrane vesti

Na svojevrsnoj transfer listi nije Robert Levandovski, koji pokušava da isposluje transfer iz Minhena (žele ga Mančester Junajted, Čelsi i Pari Sen Žermen), a kojem je predočeno da ima ugovor do juna 2021. godine i da mora da ga poštuje.

Prvi na spisku za prodaju je Arturo Vidal. Čileanac ima na stolu ponudu Karla Ančelotija koji ga zove u Napoli, a kako je nemački reprezentativac Leon Gorecka pojačao Bavarce, Vidalovi kvaliteti više nisu preko potrebni šampionu Nemačke, pa je sjajni vezista slobodan da promeni sredinu, naravno za pravu cenu.

Ista je situacija i sa štoperom Žeromom Boatengom. Iskusni nemački reprezentativac nedavno je izjavio da mu je dosta igranja u Minhenu posle sedam godina, da mu treba novi izazov u karijeri, pa je Bajern spreman da mu izađe u susret i pusti ga ovog leta da promeni sredinu. Ali samo ukoliko se isplati traženo obeštećenje (spominje se da je Mančester Junajted zainteresovan), a zamena za njega čeka već spremna u Hofenhajmu - Kevin Fogt (24).

Na prodaju je i Tijago Alkantara. Španac brazilskog porekla nije više na prepoznatljivom nivou otkako mu je iz Minhena otišao "zaštitnik" Pep Gvardiola, a minule sezone žuljala ga je i klupa na koju ga je poslao Hames Rodrigez. Kolumbijac je preuzeo od Tijaga ulogu ljubimca minhenske publike, pa je španskom reprezentativcu potrebna nova sredina, možda Mančester Siti koji se nedavno pominjao kao zainteresovani tim.

Na kraju, višak u Bavarskoj je i još jedan Gvardiolin pulen Huan Bernat. Prošle sezone je malo korišćen, uglavnom kao zamena u rotaciji, a čak i kada je startni bek David Alaba bio povređen, Brazilac Rafinja, inače desni bek, igrao je levo. Problem za Španca je i što Gvardioli nije potreban, ali su njegovi menadžeri uvereni da mogu da mu nađu klub u domovini kako bi počeo da igra standardno i vrati se na fudbalsku mapu.

U svakom slučaju, tranzicija u Minhenu neće biti bezbolna, a videćemo na kraju ko će najbolje proći u celoj priči. 

Foto: Action Images


tagovi

Arturo VidalTijago AlkantaraHuan BernatLetnji prelazni rok 2018Žerom Boateng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara