""
""

Transfer Marka Grujića u Liverpul – INSIDE! Poleteo iz Osijeka, plašio se magnetne rezonance (FOTO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.01.16. | 16:42

MOZZART Sport vam donosi nepoznate detalje sa „gostovanja“ supertalentovanog veziste na Enfild Roudu

Ljubitelji fudbala u Srbiji, posebno oni koji simpatišu Crvenu zvezdu, sada definitivno znaju šta znači termin – groznica prelaznog roka. Transfer Marka Grujića na Enfild Roud imao je sve elemente drame, bilo je povremeno i triler scena, ali je današnjim potpisom na petogodišnji ugovor supertalentovani vezista postao junak srećnog kraja.

Crvena zvezda je dobila finansijsku injekciju, Grujić ekipu i trenera uz kojeg će moći da još igrački raste. Mnogi klubovi su obigravali oko najboljeg igrača srpskog vicešampiona, ali Liverpul je pokazao ozbiljnost. Tačnije, poziv Jirgen Klopa je najavio šta će se desiti 6.januara 2016.godine.

Izabrane vesti

Od petog decembra kada se pojavila vest o interesovanju Jirgena Klopa svaki pokret Marka Grujića bio je pomno praćen. Pod strahovitim pritiskom u svlačionici i u medijima Grujić je uspešno završio polusezonu i čekao pravi trenutak za odlazak na Ostrvu.

Markov prvi intervju u Liverpulu: Klop me ubedio, bio sam nervozan kada me je pozvao

Posle dobijanja vize sve je bilo spremno za transfer. Međutim menadžer Zoran Stojadinović je tada izveo karakterističnu organizacionu fintu. Kako bi Grujića rasteretio medijske pažnje plasirao je informaciju da je let za Liverpul odložen zbog snežne mećave.

Istina se krila na drugoj strani. Prema saznanjima MOZZART Sporta uprava Redsa je i pored vremenskih neprilika sve isplanirala. Zato su u nedelju veče Stojadinović i Grujić u velikoj tišini otišli automobilom do Osijeka, gde ih je čekao privatni avion.

Po dolasku u Liverpul Jirgen Klop je imao prvi preliminarni susret sa Grujićem.Mladi vezista je bio impresioniran onim što je čuo: iskusni stručnjak mu je poručio da ga već sada vidi u ekipi, do tančina mu objasnivši gde će biti njegovo mesto u Liverpulovom sistemu.

Počelo je Klopovim pozivom, a završilo se podizanjem crvenog šala: Grujić je zvanično fudbaler Liverpula!

Iako je u nedelju veče već osetio atmosferu Enfilda Grujić je dva dana proveo na medicinskim pregledima. Između tih obaveza Grujić je iz neposredne blizine mogao da se uveri u veličinu Liverpula. Domaćin mu je organizovao turu, posetu trofejnom muzeju i ostalim pratećim objektima.
„Sve je prošlo fenomenalno. To je mnogo veliki klub, aljudi u njemu se mnogo normalno ponašaju. Mislim da je to i Markov glavni utisak. Imao je i dva razgovora sa Klopom, možemo da budemo zadovoljni urađenim poslom“, poručio je za MOZZART Sport menadžer mladog asa Zoran Stojadinović.

Zanimljivu anegdotu sa „gostovanja“ u Liverpulu ispričao nam je Stojadinović.
„To je malio smešan detalj, ali mi je Marko dao dozvolu da vam ispričam. Kao što znate juče je imao zakazan pregled magnetnom rezonancom. U jednom trenutku pozvao me je doktor Liverpula i doslovce mi rekao: „Imamo problem“. Nije mi bilo prijatno. Tek posle sam shvatio da se Marko plaši da uđe u onaj skener, aparat. Ako se ne varam natezanje je trajalo deset minuta. Dobro se sve završilo“, otkrio je Stojadinović.

Bilo je najava da će Marko Grujić uzeti kultnu osmicu, ali prema poslednjim informacijama on će u prvoj sezoni u dresu Liverpula nositi dres sa brojem 35. Kao na početku karijere u Crvenoj zvezdi.

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Zoran StojadinovićSuperligaSrbijaPremijer ligaMarko GrujićEvropaEngleskaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara