"Bruma sa Umutom Bulutom"
"Bruma sa Umutom Bulutom"

TRANSFERI (29. januar): Potez prelaznog roka - Gazijantep pozajmio igrača na kog neće moći da računa?!

Vreme čitanja: 8min | sre. 29.01.14. | 22:05

Na MOZZART Sportu pročitajte šta se sve na fudbalskoj pijaci zbivalo 29. januara

 

Bruma sa Umutom Bulutom

Izabrane vesti

To je sve za večeras. Budite sa nama i u narednim danima, jer je svaki finiš prelaznog roka po običaju najzanimljiviji.

23.15 - Za kraj ostavljamo verovatno najčudniju vest ovog prelaznog roka - Gazijantep je na pozajmicu do kraja sezone doveo krilo Galatasaraja Brumu. I sve bi to bilo u redu da 19-godišnji Portugalac pre samo dve nedelje nije pokidao ligamente kolena zbog kojih neće igrati - do kraja sezone?! Galata je iskoristila "rupu u zakonu", pa će posle ovakvog poteza steći mogućnost da registruje još jednog igrača koji nije iz Turske. Šta je Gazijantep dobio? To će vreme pokazati.

22.55 - Još jedna vest iz Brazila za kraj. Juventus je navodno želeo da u Torino dovede nekadašnjeg asa Milana Alešandra Pata, ali je Korintijans odbio pozajmicu, jer bi takav potez smanjio vrednost fudbalera. A ona je, procenili su u Korintijansu, vrednija od četvoromesečne plate koja bi pala na teret Stare dame.

22.42 - Mirko Vučinić je, ipak, završio avanturu u Torinu? Pojeidni italijanski mediji tvrde da će crnogorski internacionalac, koji je već prošao lekarske preglede u Interu pre nego što se posao izjalovio, karijeru nastaviti u Arsenalu. Navodno će već u četvrtak biti podvrgnut lekarskim pregledima na Emirejtsu.

22.35 - Brazilske kolege tvrde da je Giljermo Delatore na putu ka Ostrvu. Napadač Atletiko Paranensea stiže na završne pregovore sa Kvins Park Rendžersima.

21.47 - Trofejni brazilski klub Palmeiras objavio je večeras da je postigao sporazum o transferu svog odbrambenog igrača Enrikea u italijanski Napoli.

21.40 - Uprava Vest Hema još uvek nije odustala od dovođenja štopera Mančester Sitija Džoliona Leskota, iako se kraj prelaznog roka rapidno približava. Međutim, o tome da li će Leskot doći u London zavisi najviše od toga da li će Građani dovesti supertalentovanog štopera Elijakima Mangalu, zbog kojeg se ove sezone podiglo mnogo prašine.

21.33 - Prema pisanju BBC centarfor Olimpijakosa Kostas Mitroglu će u četvrtak ujutru obaviti medicinske preglede nakon čega će i zvanično postati igrač Fulama.

21.28 - Još jedna novost koja je povezana sa Plavcima - London Ivning Standard piše da je Čelsi postigao usmeni dogovor sa supertalentovanim defanzivcem Sent Etjena Kurtom Zumeom. Sada samo ostaje još da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja i da se transfer kompletira.

21.23 - Čelsi nastavlja da bude izuzetno aktivan na tržištu, uprkos tome što su na Stamford Bridž već stigli Nemanja Matić i Mohamed Salah. Naime, engleski mediji pišu da su naredne mete Plavaca talentovani vezisti Marselja, Đaneli Imbula i Florijan Tovan, koji su definitivno svojim dobrim igrama usmerili pažnju na sebe. 

20.10 - "Drago mi je što sam se vratio kući", bile su reči Argentinca Maksija Lopeza koji je i zvanično napustio Kataniju i potpisao za Sampdoriju za koju je već igrao u dva navrata, ali kao pozajmljen fudbaler.

19.30 - Štoper Everton Silvan Distan potpisao je novi, jednogodišnji ugovor sa Karamelama.

19.00 - Talentovani Kristijan Tamaš produžio je ugovor sa Milanom. Ipak, 18-godišnji će narednih šest meseci najverovatnije provesti na kaljenju u drugoligašu Palermu.

18.53 - Zvanično: Refik Đebur više nije član Olimpijakosa. Alžirski napadač koji je polusezonu proveo na pozajmici u Sivasporu potpisao je dvoipogodišnji ugovor sa engleskim drugoligašem Notingem Forestom.

Luk de Jong18.35Luk de Jong je i zvanično postao igrač Njukasla pošto je zadužio dres sa brojem 18 na leđima.

"Bila je ovo teška sezona za mene, ali ovde sam da bih igrao i bio važan deo tima", istakao je 23-godišnji Holanđanin, dok je Njukaslov direktor fudbala Džo Kijenar rekao:
"Oduševljeni smo što smo na Sent Džejms Park doveli igrača sa ovako izuzetnim pedigreom. On je dokazan golgeter i siguran sam da će biti vredno pojačanje".

18.30 - Veliko pojačanje za PAOK. U Solun je iz Rubina stigao izraelski napadač Bibras Natko, koji se grčkom klubu obavezao na vernost do kraja sezone uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu.

18.21 - Bajer je potvrdio da je stupio u pregovore sa levim bekom Valensije Andresom Gvardadom.
"Svaki igrač želi da u timu ima tako dobre igrače", ne krije trener Aspirindžija Sami Hipija, dok nemački mediji da je realizacija posla samo pitanje dana.

18.19 - Zvanično: Joan Kabaj je novi igrač Pari Sen Žermena. Njukasl je objavio da je mogućnost igranja u Ligi šampiona bila previše primamljiva.

Joan Kabaj na potpisivanju ugovora u Parizu18.03 – Bivši napadač Lećea Ernesto Ševanton završio je u Liverpulu iz Montevidea. Urugvajski napadač će u tom klubu i završiti karijeru. 

17.58 - Vezista Fulama Adel Tarabt, inače član KPR, nalazi se blizu prelaska u Milan. Rosoneri su se sve dogovorili sa engleskim klubom, trebalo bi da dođe na pozajmicu do juna, a onda da iskeširaju sedam miliona evra…    

17.37 - Ako je za verovati portalu Goal.com, koji nije baš najpouzdaniji izvor informacija, vezista Pari Sen Žermena Blez Matuidi bi mogao da popuni rupu u veznom redu Arsenala nastalu zbog povreda Arona Remzija (četiri do šest nedelja) i Džeka Vilšera (dve nedelje). Pogodnost je što Francuzu na leto ističe ugovor sa Svecima.

17.27 - Njukasl baš agilan. Dok navijači iščekuju potvrdu o sklapanju posla sa Lukom de Jongom, francuski mediji prenose i izjavu predsednika lionskog Olimpika Žan-Mišela Ole da je na Žerlan stigla ponuda Svraka za Klemona Grenijea.

17.00 - Protokolarna informacija - Joan Kabaj, možemo već da kažemo bivši vezista Njukasla, sleteo je u Pariz na lekarske preglede pred transfer u PSŽ. 

16.55 - Jedna bomba i iz Srbije. Najbolji igrač Partizana u jesenjem delu sezone Miloš Jojić napustio je pripreme crno-belih u Turskoj! Ime njegovog novog kluba za sada se krije u tajnosti.

16.40Arsen Venger će ponovo pokušati da obezbedi veliko pojačanje u smiraj prelaznog roka. Ugledni Gardijan tvrdi da je prvi pregovarač Arsenala Dik Lo otputovao u Nemačku kako bi pokušao da ubedi upravu Šalkea da snizi cenu za Julijana Drakslera. Tim iz Gelzenkirhena za talentovanog napadača navodno traži celih 37 miliona funti, dok Venger nije spreman da se isprsi za više od 30 miliona. 

16.26 – Borusija Dortmund očajnički traži napadača koji će sledeće sezone zameniti Roberta Levandovskog, a dugačkoj listi kandidati sa kojom je mediji dovode u vezu priključio se i Edin Džeko. Tiražni Bild piše da bi golgeter iz BiH morao da pristane na manju platu, ali bi barem izašao iz senke Serhija Aguera i Alvara Negreda.

16.18 - Njukasl je konačno uspeo u nameri da u svoje jato privoli golgetera Borusije Menhengladbah Luka de Jonga. Holandski reprezentativac (23), koji je za sezonu i po u Nemačkoj postigao samo osam golova, došao je na lekarske preglede na Sent Džejms Park. Isprva će stići na pozajmicu do kraja sezone s opcijom da saradnja postane trajna ako obe strane budu zadovoljne.

16.10 – Napadač Tulio De Melo napustio je Lil i zaputio se ka Evijanu. U pitanju je šestomesečni ugovor. Brazilac, koji je u Lilu igrao od 2008. godine, mogao bi da debituje već za vikend protiv Ajačija.

16.00 – Defanzivac Palmeirasa Enrike blizu je potpisu ugovora sa Napolijem, barem ako je za verovati njegovom menadžeru Marku Malakijasu. Navodno, u njegovom ugovoru sa brazilskim klubom postoji klauzula po kojoj sloboda 27-godišnjeg fudbalera košta šest miliona evra, ali bi Napolitanci mogli da ga dobiju za četiri miliona evropskih novčanica.

15.45 - Još jedna vest iz Nemačke. Generalni menadžer Verdera Tomas Ajšin kategorički je demantovao da će 27-godišnji fudbaler sredine terena Aron Hunt, koji je dovođen u vezu sa Stoukom i Sautemptonom, ovog januara napustiti Bremen.  Huntov ugovor sa Verderom ističe na kraju sezone, ali su u toku pregovori o produžetku saradnje.

15.30 - Vezista Štutgarta Vilijam Kvist nova je meta Vest Hema, koji će morati da se izbori i sa konkurencijom Evijana. Kvist tvrdi da je rastanak sa bundesligašom neminovan, jer nije u prvom planu Švaba.

14.31 - Mirko Vučinić će u narednom periodu trenirati odvojeno od ekipe Juventusa i uskoro ga čeka selidba u neki drugi klub, prenosi italijanski Skaj.
"Vučinić je razgovarao sa trenerom Konteom i dogovorili su se da trenira sam, pogotovo što se bliži kraj prelaznom roka i mogući su pregovori sa zainteresovanim klubovima. Ipak, želim da kažem da Mirko nikada nije tražio da bude prodat", rekao je Vučinićev menadžer Alesandro Luči.

Crnogorski fudbaler u dosadašnjem toku sezone samo je šest puta bio starter u ekipi Juventusa, a prednost su uglavnom dobijali Karlos Tevez i Fernando Ljorente. Vučinić je već odbio ponudu ruskog Zenita, za njega se interesuje Arsenal, a pre nekoliko dana bio je na pragu prelaska u Inter, ali je milanski klub ipak odustao od razumene za Fredija Guarina.

14.21 - Miloš Kosović je prešao iz Vojvodine u Standard, opširije čitajte OVDE.

14.13 - Miloš Mihajlov je potpisao ugovor do kraja sezone sa Voždovcem.

13.52 - Napoli po hitnom postupku želi da završi pregovore sa Sent Etjenom oko kupovine odličnog levog beka Fauzija Gulama, koji je zabeležio 17 nastupa za najtrofejniji francuski tim u ovoj sezoni.

13.27 - Roma je Borusiji iz Dortmunda praktično iz ruku otela  novu nadu švedskog fudbala Valmira Berišu (17). Supertalentovani napadač albanskog porekla, kojeg mnogi nazivaju naslednikom Zlatana Ibrahimovića, bio je na korak od potpisivanja ugovora sa Dortmundom, ali su propuste u pregovorima iskoristili Rimljani, koji su rano juztros u Trigoriji (trening kamp Vučice) potpisali petogodišnji ugovor sa mladim napadačem. Italijanski mediji već najavljuju veliki tandem u navali Rome za budućnost Sanabrija - Beriša, koji u ovom trenutku zajedno ima tri godine manje od legendarnog Frančeska Totija (37).

13.04 - Fantastične igre Domenika Berardija (19) mogle bi višestruko da se isplate Sasuolu, pošto je Totenhem spremio ponudu od 15 miliona evra za ekstratalentovanog napadača.

12.47 - Inter pored Ernanesa želi po svaku cenu da dovede i Nanija. Porugalac bi na Meacu došao na pozajmicu.

12.02 - Bivši desni bek Crvene zvezde Marko Vešović potpisao ugovor sa Italijanskim Torinom na tri i po godine.

12.00 – Kako piše italijanska Gazeta delo Sport Inter privodi kraju kupovinu veziste Lacija Ernanesa. Neroazuri su Rimljanima spremni da plate 13 miliona evra, ali i mladog Ibrahima Mbaja, koji je trenutno na pozajmici u Livornu.

11.52 – Dugogodišnji strateg Udinezea Frančesko Gvidolin uskoro bi zbog loših rezultata mogao da napusti Friuli, dok se kao potencijalne zamene pominju Đovani Trapatoni i Đanfranko Zola

11.41 – Pregovori između Dortmunda i Totenhema oko prelaska Luisa Holtbija u redove Milionera su propali, jer je vicešampion talentovanog vezistu želeo isključivo da dovede na pozajmicu, dok su Pevci zahtevali da se obavi kompletan transfer.

11.32 – Menadžer Mančester junjteda Dejvid Mojes bi u poslenjim danima zimske pijace mogao da angažuje još dva pojačanja, a u pitanju su vezista Porta Fernando i levi bek Reala iz Madrida Fabio Koentrao, koji su već dugo na radaru Crvenih đavola

11.23 – Kako pišu britanski mediji Mančester Siti bi u samom finišu prelaznog roka mogao da ponudi neverovatnih 46 miliona evra za fantastičnog štopera Porta, Elakvima Mangalu.

11.19 – Nakon propalih pregovora sa ofanzivnim vezistom Bazela, Mohamedom Salahom, koji je završio u Čelsiju, naredna meta Liverpula u finišu prelaznog roka je supertalentovani vezista Dnjepra, Evgen Konopljanka, koji u svojoj zemlji zbog odlične tehnike i brzine nosi nadimak ukrajinski Mesi.

11.15 – Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi se baš aktivirao u medijima. On je prvo izjavio da njegov klub nikada neće dovesti Lionela Mesija, a onda je poručio i da Sveci uopšte nisu pregovarali sa Čelsijem oku kupovine Edena Azara.

11.00 – Vezista Intera Fredi Guarin odbacio je mogućnost prelaska u turski Galatasaraj i prema pisanju italijanskih medija ponovo je u kontaktu sa Juventusom

Sve što se juče dešavalo na fudbalskoj pijaci možete pronaći OVDE, a sve informacije vezane za prelazni rok koji traje od prvog januara imate i na našem SPECIJALU.

(foto: Action Images)


tagovi

Zima 2014međunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara