"Simone Zaza u plavo-crnom?"
"Simone Zaza u plavo-crnom?"

TRANSFERI (3. januar): Zaza želi na Euro, Inter stao u red, Juve traži 20.000.000; Liverpul i Junajted u klinču zbog Bufala (VIDEO)

Vreme čitanja: 14min | ned. 03.01.16. | 21:06

Uz MOZZART Sport pratite dešavanja na transfer pijaci...

 

Simone Zaza u plavo-crnom?

Izabrane vesti

To bi bilo to za večeras. Ne baš mnogo konkretnih stvari, ali najava nekoliko potencijalno zaninmljivih poslova. Pa da se prisetimo...

- Britanski mediji pišu da je dogovor Reala i Mančester Sitija izvestan i da će se Isko do kraja januara sigurno preseliti ne Etihad za obeštećenje od 35.000.000 evra.
- Kevin Groskrojc se verovatno vraća u Nemačku, ali ne u Dortmund, već u Štutgart, koji će Galatasaraju platiti 2.600.000 evra.
- Arsenal sprema ponudu od astronomskih 47.000.000 evra za Pjer-Emerika Obamejana! Doduše, tvrdi tabloid San, ali ume on i te kako da ubode gde treba...
- Pari Sen Žermen u Marku Arnautoviću vidu pravog naslednika Zlatana Ibrahimovića. Ima smisla
- Džermejn Defo bi mogao da postane najskuplje pojačanje u istoriji Bornmuta.
- Proširen je krug zainteresovanih za Branislava Ivanovića. U red je stala i Fjorentina.
- Urbi Emanuelson i zvanično je prešao u Veronu.
- Jirgen Klop nije zadovoljan partijama Simona Minjolea, meta je - Mark Andre Ter Štegen...

- Simone Zaza želi iz Juventusa, zabrinut za mesto u reprezentaciji Italije pred Euro, Inter se javio, ali u Torinu traže 20.000.000
-  Mančester junajted i Liverpul u glas: Sofijan Bufal je pravi!


22.35 - Poslednja informacija za danas: Nevreme u Beogradu odložilo je let Marka Grujića preko Franfkruta do pregleda u Liverpul. Ali samo do ponedeljka.

22.30 - Englezi se prave fini. Poput kolege iz Evertona i trener Totenhema Maurisio Poketino tvrdi da njegov tim neće sumanuto delati tokom fudbalske pijaci: "Imamo veoma snažan tim, prvi deo sezone bio je fantastičan, četvrti smo na tabeli i ne možemo da kukamo. Ali naravno da u fudbalu moraš uvek da budeš otvoren ako se pojavi pravi igrač. Međutim, srećni smo i sa ovim što imamo".

22.20 - Lester Siti i Kristal Palas su pitali, Fjorentina je odlučno odgovorila: Kuma Bubakar, 22-godišnji napadač koji je ove sezone postigao šest golova za Violu, nije na prodaju! 

22.00 - Pojačanje i za engleskog drugoligaša Notingem Forest. Iz Viljareala stiže 29-godišnji slovenački levi bek Bojan Jokić, koji će u ponedeljak biti podvrgnut lekarskim pregledima i potom potpisati pozajmicu. Vest javlja lokalni Notingem Post tako da uopšte ne sumnjamo u njenu verodostojnost.

21.42 - Pisali smo već o interesovanju Štutgarta za bivšeg fudbalera Borusije Dortmund, a sada Galatasaraja Kevina Groskrojca, a turski mediji sada donose i visinu obeštećenja koje bi Švabe morale da plate. U pitanju je suma od skromnih 2.500.000 evra za 27-godišnjeg univerzalca.

21.28 - Tijago Alkantara je odbacio mogućnost da se u skorije vreme vrati u Barselonu.
"Moja budućnost je u Bajernu. Imam dugoročan ugovor i dobro se osećam ovde. A da li će se to nekad desiti? Vreme će pokazati".

21.25 - Inter je baš aktuelan. Odavno se zna da je želja Neroazura Ezekijel Laveci, a ako Pari Sen Žermen baš bude zatezao alternativa je Eder iz Sampdorije. Prenosi Sport Medijaset.

21.20Kejsuke Honda je izgubio strpljenje, Siniša Mihajlović nema nameru da se zbog toga polakomi. Rešenje se nudi u Vest Hemu? Tutosport piše da su Čekićari pokazali interesovanje, ali nisu jedini. Problem je što Hondine partije na Aptonu nikog nisu ubedili da sa reči pređe na dela.

21.13 - Kad smo se već dotakli Intera, još jedna informacija sa "Đuzepe Meace". Rimska Republika navodi da Simone Zaza napušta Juventus, jer želi minute kako bi se možda dokopao mesta u reprezentaciji Italije za Evropsko prvenstvo, a upravo se Inter javio da "velikodušno pomogne". Međutim, u Torinu nisu voljni da pojačavaju velikog rivala, pa traže 20.000.000 evra za 24-godišnjeg napadača.

21.10 Dijego Simeone ponovo traži levog beka. Ali sada samo kao podršku Filipeu Luisu. Izbor je navodno pao na Interovog Dodoa, ali sve zavisi od toga da li će Giljerme Sikeira prihvatiti da sedi na klupi što bi na Kalderonu najviše voleli. Njemu se, pak, ide. Otud Dodo.

20.48 - Povreda, pa Mihajlovićevo forsiranje Donarume međ stativama Milana, nije bilo teško Dijegu Lopezu da shvati da mu na San Siru nema mesta. Italijanske kolege pišu da bivši golman Reala traži novi klub, navodno ima udvarača iz Premijer lige i francuske Lige 1.

20.35 - Zanimljiva ideja Sanderlenda - pojačati se iz Bajerna! Doduše, Jan Kirhof nije u planovima Pepa Gvardiole, a ugovor sa Bavarcima mu ističe na kraju sezone, pa je sada pravi trenutak da se krene u napad na 25-godišnjeg štopera visokog 195 centimetara.

20.25  - Navijači Evertona po svemu sudeći neće dobiti novogodišnji poklon. Trener Roberto Martinez rekao je posle remija sa Totenhemom da pojačanja nisu prioritet njegovog tima ovog januara.
"Naravno da ćemo reagovati ako nešto iskrsne, to uvek radimo, ali i danas ste mogli da vidite da imamo tim kadar da završi sezonu na odgovarajući način tako da ne mislim da nam je neko pojačanje neophodno".

19.41 - Uzbudljiva informacija za navijače Čelsija, ako se ispostavi kao tačna. Ostrvski mediji prenose da je dolazak Aleksa Tešeire iz Šahtjora postao izvesniji zbog njegovih prijateljskih veza sa Vilijanom.

19.27 - Nemački Bild, tradicionalno dobar izvor kada su transferi u pitanju, tvrdi da je Borusija Dortmund rešila da imenjaku iz Menhengladbaha preotme 25-godišnjeg zadnjeg veznog iz Norveške Hovarda Nortvejta, koji će na leto biti slobodan igrač.

19.23 - Monako nastavlja sa praksom da prati, kupuje i na kraju zarađuje na talentovanim portugalskim igračima. Prema navodima A Bole nova meta je 19-godišnji ofanzivni vezni Pasoša Diogo Žota, član U19 selekcije Portugala koji je letos potpisao novi ugovor sa Pasošem.

19.09 - Balde Keita ove zime na ceni. Posle dobrih izdanja u Lacio nekoliko klubova je zaintrigirano. Pisalo se o Interu i Monaku, sada je i Votford u igri za potpis španskog napadača senegalskog porekla. 

18.59 - Hit sezone u Premijer ligi ne planira tu da stane. Đanluka Di Marcio, poznati novinari italijanskog Skaj Sporta, tvrdi da je Lester već poslao ponudu od 10.000.000 evra za 17-godišnjeg desnog beka Sampdorije Pedra Pereiru, mladog portugalskog reprezentativca koji je sedam godina bio član omladinskog pogona Benfike.

18.30 - Jedna zanimljiva vest sa Ostrva. Tradicionalno ljuti rivali Liverpul i Mančester junajted navodno su se sudarili zbog - Sofijana Bufala, 22-godišnjeg Marokanca iz Lila, koga su mediji već dovodili u vezu sa Pari Sen Žermenom, Valensijom i Totenhemom. Igra sjajno u Ligi 1, a Junajted i Liverpulu trebaju ofanzivno potentni igrači. Bufal to svakako jeste, ali daleko je ovo od realizacije.

18.23 - Prioritet Barselone - novi ugovor za Serđa Busketsa. Mediji na Pirinejima navode da je Pari Sen Žermenovo osluškivanje terena zabrinulo je sve na Kamp Nou, pa se ozbiljno razmišlja o povišici koju je, zanimljivo, Buskets već dobio u februaru 2015. kada je produžio ugovor do 2019. godine.

18.19 -  Ipak Engleska umesto Italije za Andreu Ranokju? Tutusport piše da je na Interovu adresu stigla zvanična ponuda Noriča od 10.000.000 evra za precrtanog kapitena Neroazura. Bolonja ne može da se takmiči sa takvom ponudom.

Andrea Ranokja protiv Harija Kejna18.17 - Oskar ponovo na meti Masimilijana Alegrija. Nije Juventus prvi put zagrizao za Brazilca iz Čelsija, ali italijanski mediji pišu da u Torinu razmišljaju da krenu u ofanzivu. Cena je navodno oko 25.000.000 evra, međutim, problem je što Oskar ne bi mogao da na proleće igra Ligu šampiona za Juve.

17.58 - Brazilac Markinjos nije zadovoljan svojim statusom u ekipi Pari Sen Žermena, ali je u razgovoru za francuske medije otkrio da ove zime neće napustiti klub sa Parka Prinčeva, ali da će na leto dobro razmisliti o toj opciji. Dakle, Markinjosa ćemo i naredne polusezone gledati u timu Lorana Blana, a potom najverovatnije sledi rastanak.

17.51 - Liverpul će ove zime biti aktivan na pijaci, Marko Grujić je već "gotova stvar" a prioritet Jirgenu Klopu trebalo bi da bude angažovanje golmana. Deluje da bi prvi izbor mogao da bude Ter Štegen ali Barselona "zateže" i traži 20.000.000 funti za golmana, što je oko 27.000.000 evra. To se svakako neće dopasti klubu sa Enfilda.

17.32 - Inter je nanišanio napadača! U pitanju je Adalberto Penjaranda, 18-godišnji špic Udinezea na pozajmici u Granadi. On je, kako pišu španski mediji, takođe na meti Totenhema i Liverpula. Do sada je u sezoni postigao tri gola, ali očigledno poseduje kvalitet pošto je privukao pažnju pomenutih velikana. Evo nekih od njegovih poteza.

17.29 - Ambiciozan plan Malage zove se - Mauro Zarate! Vest Hemov Argentinac, koji je od dolaska iz Veleza postigao pet ligaških golova, imaće koga da pita za utiske o Andaluziji, jer je njegov brat Arijel u Malagi girao od 1998. do 2002. godine. Navodno je Zarate raspoložen za selidbu, ali je ugovorom vezan za Vest Hem do 2017. godine. Malaga baš i nije spremna da plati neko papreno obeštećenje.

17.24 - Nekada Ajaks, Milan i Roma, sada borba za opstanak. Sada već 29-godišnji univerzalac Urbi Emanuelson i zvanično je zadužio opremu Verone. Zvanična promocija u ponedeljak.

16.46 - Interesovala se Viola još dok je Bane Ivanović igrao u Rusiji, tada je Čelsi pokvario posao, ali sada se Fjorentina ponovo uključila u priču oko srpskog defanzivca. Opširnije u odvojenom tekstu.

16.43 - Čudna situacija na Đuzepe Meaci, ali opšte poznata - za kapitena Andrea Ranokju nema mesta u timu Intera. Rastanak je izvestan, brojni se klubovi interesuju, a prema poslednjim informacijama u trku se uključila i Bolonja koja je već zakazala sastanak sa Neroazurima. Tema će biti Ranokja i Džonatan Kaljeri.

16.23 - Dve kratke informacije iz Premijer lige. Sin trenera AEK-a Gustava Pojeta, Dijego, i definitivno se vraća u Vest Hem, potvrdio je Karl Robinson, šef struke MK Donsa u kome je 20-godišnji vezista, inače mladi reprezentativac Urugvaja, ranije i Engleske, od avgusta igrao na pozajmici. Druga kaže da će Bornmut platiti čak 8.000.000 evra za povratak 33-godišnjeg veterana Džermejna Defoa! Ostvari li se zamisao uprave, biće to najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

16:07 - Italijanski Skaj javlja da trener Intera Roberto Mančini ima jasan plan za januarski prelazni rok, a da su mu glavne želje čak trojica fudbalera Pari Sen Žermena - Ezekijel Laveci, Gregori Van der Vil i Adrijan Rabio.

15:59 - Hanover će probati da angažuje poljskog internacionalca Sebastijana Beniša koji nema mesta u prvom timu Leverkuzena od početka sezone. Iskusni bek trenutno se oporavlja od povrede, ali nije u planovima trenera Rodžera Šmita tako da će mu promena sredine prijati.

15:50 - Ako Nikola Maksimović tokom januara pojača Napoli kao što se najavljuje, njegova zamena u Torinu biće iskusni štoper Đenove Sebastijan De Majo (28). Ukoliko on ne bude dostupan alternativa je mladi reprezentativac Urugvaja Fabrisio Formiljiano iz Danubija. 

15:36 - Alesio Ćerći trebalo bi da pređe u Đenovu tokom januara. Njemu je preostalo još šest meseci pozajmice u Milanu, ali će se Adrijano Galijani i Enrike Preciozi uskoro sastati kako bi utanačili detalje transfera nekadašnjeg napadača Torina. 

15:27 - Juventus želi da se uključi u trku za kupovinu Iska. Italijanski mediji pišu da je Stara Dama spremila 35.000.000 evra da pokuša da parira Mančester Sitiju koji je već poslao ponudu Realu. Španca hoće čak i Milan, ali samo na pozajmicu, pošto nema para... 

15:20 - Izgleda da nema ništa od transfera Felipea Andersona u Mančester Junajted ove zime. Italijanski elektronski mediji javljaju da u Laciju smatraju da je 48.000.000 evra premalo za njegove kvalitete i ne žele da ga se odreknu tako lako.

Skup: Felipe Anderson

15:11 - Nemački Skaj je objavio da Arsenal želi Havijera Ernandeza, ali je sportski direktor Leverkuzena Rudi Feler odbacio tu mogućnost uz tvrdnju da Farmaceuti ne žele da ga prodaju u januaru. 

15:00 - Pozajmica napadača Rome Sejdua Dumbije u CSKA iz Moskve je istekla i fudbaler iz Obale Slonovače mora da se javi u Rim pod hitno. Ipak, neće se dugo zadržati u Večnom gradu jer ga već sada traži kineski klub Peking, iako je želja napadača da se preseli u Premijer ligu. 

14:50 - Nemački bundesligaš Hamburger je spreman da optusti Ivicu Olića šest meseci pre nego što Hrvatu istekne ugovor sa ovim klubom. Njegove godine (36) uslovile su da postane nepoželjan kod trenera Bruna Labadije.

14:39 - Mladi fudbaler Fiorentine Federiko Bernadeski odbacio je navode da će se preseliti u bajern kod Karla Anćelotija koji se pohvalno izrazio o njegovim kvalitetima pre izvesnog vremena. Mladi 21-godišnji napadač kaže da je srećan u Firenci i da ne razmišlja o odlasku u Bundesligu.

14.30 - Brazilac Alan iz Livepula ponovo mora na pozajmicu. Talentovani 18-godišnji vezista morao je letos na pozjmicu u Helsinki jer nije dobio radnu dozvolu na Enfildu, a sada mora da pronađe novi klub kako bi narednih šest meseci održao formu jer ne može da bude registrovan u Premijer ligi. 

14:21 - Menadžer Bornmuta Edi Hou spreman je da izbavi Džermejna Defoa iz kandži Sanderlenda gde ne dobija šansu od kako je stigao novi menadžer Sem Alardajs. Vetaran bi se tako vratio na Din Kort stadion 15 godina nakon što je tamo nastupao kao pozajmljeni fudbaler Vest Hema. 

14:10 - Britanski Dejli Miror piše da je Pari Sen Žermen bacio oko na napadača Stouka Marka Arnautovića koji je eksplodirao u Premijer ligi ove jeseni. Austrijanac koji stasom podseća na Zlatana Ibrahimovića postigao je sedam golova uz tri asistencije u 22 nastupa za Poterse. 

14:01 - Trener Atletiko Madrida Dijego Simeone želi da vrati Dijega Kostu u ovom prelaznom roku. Španski reprezentativac nije impresionirao u prethodnih 18 meseci koliko je u Čelsiju, a argentinski stručnjak veruje da bi bio od koristi Jorgandžijama u nastavku sezone.

Popularan: Dijego Kosta

13:52 - Dva premijerligaša interesuju se za napadača Kvins Park Rendžersa Čarlija Ostina. Njukasl i Kristal Palas prate pažljivo situaciju sa nekadašnjim reprezentativcem Engleske, a sportski direktor Policajaca Les Ferdinand tvrdi da golgeter ne može da ode sa Loftusa za manje od 15.000.000 evra.

13:40 - Nakon što su pozjamili Artema Kravetsa iz Dinamo Kijeva i doveli Kevina Groskrojca iz Galatasaraja, čelnici Štutgarta bacili su oko i na reprezentativca Austrije Martina Hinteregera, koji nastupa za Red Bula Salcburg. Ovaj momak ima 23 godine, nastupa na poziciji štopera i visok je 184 santimetara.

13:27 - Švajcarac Gokhan Inler nije se snašao u Lesteru, pa se sprema da napusti Ostrvo. Šalke je izrazio želju da ga pouzajmi do kraja sezone, a fudbaler poručuje da bi rado došao u Bundesligu. Zvezda: Pjer-Emerik Obamejan

13:15 - Engleski tabloid San uzburkao je danas Ostvo tvrdnjom da je Arsenal spreman da plati čak 47.000.000 evra za dolazak napadača Dortmunda Pjera-Emerika Obamejana. Gabonac ima ugovor sa Milionerima do juna 2020. godine i jasno je da samo mega ponuda može da ga odvoji od Vestfalena. 

13:06 - Želja čelnika Sampdorije u napadu je Gvido Kariljo, 24-godišnji napadač Monaka. Argentinac je postigao samo gol za Kneževe od kako je stigao iz Estudijantesa prošlog leta, ali je standardan i ističe se asistencijama.

12:57 - Nakon Reala i Mančester Siti je navodno zaniteresovan za talentovanog vezistu Šalkea Liroja Sanea. Reprezentativac Nemačke je poslednjih dana često meta novinskih natpisa, a govori se o obeštećenju od čak 40.000.000 evra koliko klub iz Gelzenkirhena traži za njega.

12:49 - ZVANIČNO: Ajntraht iz Frankfurta angažovao je mladog reprezentativca Turske Kana Ajhana (21) koji je stigao na šestomesečnu pozajmicu iz Šalkea. Radi se o talentovanom defanzivcu, koji se dobro snalazi i u veznom redu.

Pojačanje: Kan Ajhan

12:40 - Vezista Juventusa Stefano Sturaro želja je menadžera Kristal Palasa Alana Pardjua koji je spremio 12.000.000 evra za kupovinu 22-godišnjeg fudbalera rođenog u San Remu.

12:34 - Milan se sprema za remont, a fudbaler koji ima zagarantovano mesto u timu Siniše Mihajlovića je vezista Rikardo Montolivo kome će biti ponuđen novi ugovor (aktuelni mu ističe u junu). Novi ugovor, s druge strane, neće dobiti Kolumbijac Kristijan Zapata za koga interesovanje pokazuje Đenova.

12:25 - Iako prelazni rok u Nemačkoj počinje tek sutra, bundesligaši su jako aktivni već danas. Štutgart je ugovorio dolazak Kevina Groskrojca iz Galatasaraja za 2.600.000 evra. Opširnije OVDE

12:16 - Dani Osvaldo se ponovo seli. Nekadašnji reprezentativac Italije koji menja klubove kao čarape poslednjih meseci nije zadovoljio ni u Portu, pa će se vratiti u Boku Juniors u kojoj ga očekuju na početku priprema za novu sezonu. Odavno se zna da ovaj fudbaler ima probleme sa disciplinom...

12:09 - Izgleda da će romansa između Betisa i Rafaela Van der Varta trajati kratko. Holanđanin je razočaran rezultatima tima iz Andaluzije i želi da se vrati u Ajaks posle samo šest meseci provedenih u Primeri. 

12:01 - Britanski mediji tvrde da je dogovor Reala i Mančester Sitija izvestan i da će se povremeni španski reprezentativac Isko, na koga trener Rafa Benitez ne račuina, do kraja zimskog prelaznog roka preseliti na Etihad u transferu vrednom čak 35.000.000 evra.

11:50 - Spomenusmo malopre navalu premijerligaša na fudbalere Slaviše Jokanovića, a glavna zvezda biće sigurno talentovani Musa Dembele kojem na leto ističe ugovor. Gazeta delo Sport piše i da Juventus dugo već prati talentovanog 19-godišnjeg Francuza, koji treba da zameni Simonea Zazu koji će biti poslat negde na pozajmicu.

11:41 - Vest Hem želi da se pojača, a prva meta im je desni bek Lidsa Sem Bajram (22) kojem na leto ističe ugovor sa jorkširskim timom. Iako defanzivac po prirodi, momak koji je prošao kroz omladinsku školu ovog kluba, ustalio se u veznom redu, gde je ove jeseni eksplodirao i postigao nekoliko golova.  

11:29 - I drugi rimski gigant ima listu želja. Laciju treba štoper, a želja broj jedan je iskusni Švajvcarac Filip Senderos iz Aston Vile, koji bi koštao oko 2.000.000 evra. Ukoliko on ne bude dostupan, alternative su Kolo Ture (Liverpul), Nikolas N'Kulu (Marselj) ili Brazilac Daglas (Dnjepar).

11:22 - Novi menadžer Fulama Slaviša Jokanović, osim što mora da brine o opstanku, primoran je i da se bori da zadrži dva ponajbolja fudbalera - napadače Rosa Mekormaka i Musu Dembelea, koji će sigurno biti meta nekoliko premijerligaša tokom januarskog prelaznog roka. Za talentovanog Dembelea, recimo, interesovanje pokazuju Totenhem, Everton, Mančester Junajted, ali i Pari Sen Žermen i Napoli.  

11:15 - Brazilac iz Intera Žuan Žezus i dalje je glavna želja čelnika Rome. Ukoliko ne uspeju da ga angažuju, čelnici Vučice okrenuće se alternativama, a one su: Mamadu Sako (Livepul), Adrijano (Barselona) i Sead Kolašinac (Šalke).   

11:06 - Mančester Junajted želi da prekine rezultatsku agoniju skupom zimskom kupovinom, a glavne mete menadžera Luja van Gala (ako zadrži posao) biće Brazilac Felipe Anderson iz Lacija koji košta oko 48.000.000 evra i nezadovoljni Sadio Mane iz Sautemptona čija je cena oko 41.000.000 evra. 

Želja Đavola: Sadio Mane

11:00 - Jutro počinjemo lepom informacijom za sve navijače Arsenala. Menadžer lidera Premijer lige Arsen Venger najavio je da će pojačati tim ove zime "barem jednim" novim fudbalerom. Kako znamo da je Francuz često bio stipsa u ovo doba godine, izvesno je da će se ovaj put otvoriti. Egipćanin iz Bazela Mohamed Elneni već čeka radnu dozvolu, ali se mnogi navijači Tobdžija nadaju da neće valjda on biti to jedno ime... Za sada se kao najveće želje Arsenala spominju Lorenco Insinje iz Napolija i Adrijan Rabio iz PSŽ-a. 

Poštovani čitaoci MOZZART Sporta dobar dan i dobro došli na naše dnevno druženje posvećeno zimskom prelaznom roku 2016. godine. Praznici su prošli, a klubovi od sada imaju još jednu brigu više osim osvajanja bodova, a to je da se kvalitetno pojačaju. Za početak OVDE pogledajte sve što se juče dešavalo na zimskoj transfer pijaci. Podsećamo vas da sve vesti od početka prelaznog roka možete pronaći i klikom na naš tag "Zimski prelazni rok 2016". Krećemo... 

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Transferi uživomeđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara