Trebalo je da bude pri dnu, ali "cvrc"...

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.12.18. | 15:02

Velington prkosi prognozama

Ako se od Melburn Viktorija očekivalo da bude u vrhu, od Velingtona svakako nije. Trebalo je da bude tamo dole, pri dnu. Da se "bori za opstanak". Ali, "cvrc". Drugačije planove imali su Niksi ove sezone.

Kada je poslednji put Velington vezao tri ligaške pobede, našao se u plej-ofu. Bilo je to pre četiri sezone, marta meseca 2015. Puleni trenera Marka Rudana svrstavani su i pred početak tekuće kampanje među najslabije sastave, međutim trenutno igraju fudbal poput pretendenta na titulu. Nanizali su tri trijumfa i to kakva. Ubedljiva i nad zvučnim rivalima. Najpre je pao Sidnej, u svom dvorištu (3:1), a potom su Feniksi slavili na dva susreta pred svojom publikom. Na Novom Zelandu oružja su položili Sentral Koust (2:0) i protekle subote Brizbejn (4:1). Ovim pobedama prethodio je remi sa liderom Pertom, koji se tada nalazio u strahovitom zanosu.

Izabrane vesti

Velington u petak ujutru započinje novogodišnju turneju iz Melburna, gde najpre gostuje Viktoriju, a u naredne dve runde Adelejdu i Vestern Sidneju. Domaći sastav možda nije ostvario najbolji start, međutim popravio je rezultate i sada je samo bod iza vodećeg Perta. Novajlije Keisuke Honda i Ola Tojvonen glavne su opasnosti po žuto-crne, mada treba istaći da je Japanac rekovalescent i pitanje je u kolikoj meri je spreman za opterećenja.

Feniksi u poslednje vreme umeju da se nose sa Viktorijem, pošto su ga pobedili na tri od proteklih pet dvoboja. Zanimljivo, poslednja 22 međusobna okršaja ovih rivala okončana su bez nerešenog ishoda.

AUSTRALIJA 1 - 10. KOLO

Petak
09.50: (1,50) Melburn Viktori (4,10) Velington (5,90)

Subota
09.50: (1,50) Sidnej (4,00) Brizbejn (6,00)

Nedelja
09.00: (2,40) Njukasl (3,20) Adelejd (2,85)

Ponedeljak
09.00: (5,10) Sentral Koust (3,60) Pert (1,65)

Utorak
09.50: Vestern Sidnej - Melburn Siti

*** kvote su podložne promenama

Foto: Printscreen


tagovi

Australija 1Velington FiniksMelburn Viktorisportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara