""
""

Treća sreća i osveta Čelsiju! Liverpul krenuo po megapojačanje: Poslao avion, Ejra i izmalerisao Brazilca! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.01.16. | 14:46

Na stolu je ponuda od 32.000.000 evra! Da li će Redsi konačno imati sreće sa poslovima iz Ukrajine?

Marko Grujić je bio prva kupovina Jirgena Klopa u menadžerskom mandatu u Liverpulu, a prvo veliko pojačanje koje bi Nemac mogao da dovede za drugi deo sezone je Aleks Tešeira.

Izabrane vesti

Jutrošnje spekulacije i najave su se pretvorile u otvorenu priču o dolasku Brazilca iz Šahtjora na Enfild. Niko više i ne demantuje, Liverpul je krenuo u dovođenje Tešeire. Da podsetimo na neke detalje o kojima se više puta pisalo tokom sezone.

Tešeira je poslednji u nizu fenomenalnih Brazilaca koje je u sazvežđe lansirao Šahtjor. Posle Vilijana, Fernandinja, Daglasa Koste, Luiz Adrijana i ostalih, na redu je prodaja Tešeire. Njemu je to i obećano letos kada ga je klub zamolio da ostane još šest meseci zbog prodaja Koste i Adrijana. On je prihvatio i odigrao spektakularnu polusezonu u kojoj je na 15 mečeva u ukrajinskom šampionatu postigao čak 22 gola! I tako je skrenuo pažnju brojnih velikih klubova...

Čelsi je prvi otkrio karte i dugo vremena važio kao favorit za dovođenje Tešeire. Spekulisalo se da Plavci nude 30.000.000 evra, a da Ukrajinci traže deset miliona više. Čak je i trener Lučesku rekao da je Tešeira na prodaju i da samo čeka konkretnu ponudu.

Takva ponuda je stigla jutros. Privatnim avionim je put Amerike krenuo Liverpulov direktor Ijan Ejr, čovek zadužen za sve velike  Liverpulove transfere. Kada dođe do toga da Ejr lično ide u pregovore, onda to znači da je situacija ozbiljna. On je otputovao u SAD gde se Šahtjor nalazi na turneji tokom priprema. Ejr je Ukrajincima dostavio konkretnu ponudu od 32.000.000 evra. Podsetimo, poslednji put kada je išao s one strane Atlantika na pregovore, završio je transfer Roberta Firmina tokom Kopa Amerika i ukrao ga Mančester Junajtedu ispred nosa.

I još jedna zanimljivost zbog koje pristalice ostalih klubova zadirkuju Liverpulove navijače. Poznato je koliko problema Liverpul ima ove sezone sa povredama zadnje lože. Čim je jutros lansirana vest o ponudi za Tešeiru, stigla je još jedna. Brazilac je povredio zadnju ložu na treningu Šahtjora!

Razlog za strepnju Liverpulovih navijača je i loše iskustvo poslovanja sa ukrajinskim klubovima. Prethodnih godina su Redsi bili nadomak dovođenja Henrika Mhitrajana iz Šahtjora i Jevhena Konopljanke iz Dnjepra. Oba puta su posle pravih transfer saga ostali bez pojačanja u poslednjem trenutku. A ne treba zaboraviti ni da su pre Čelsija pokazali interesovanje za Vilijana onog leta kada je Brazilac potpisao za Plavce.

Liverpulov plan je da dovede veliko pojačanje i napravi brazilski triling sa Kutinjom i Firminom. Ali i da konačno zada neki udarac Čelsiju na fudbalskoj pijaci i donekle se osveti za sve što su im Plavci radili prethodnih godina u prelaznim rokovima...

(FOTO: Action images)

Pratite MOZZART Sport na novoj Facebook stranici


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ŠahtjorPremijer ligaLiverpulIjan EjrEvropaEngleskaČelsiAleks Tešeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara