""
""

Treća sreća za Terima: Trener Galate ponovo na kormilu Turske?

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.08.13. | 08:32

Fudbalski savez Turske odlučio da otpusti Abdulaha Avčija, a na njegovo mesto ponovo bi mogao da dođe legendarni trener istanbulskih Lavova

Selektor reprezentacije Turske Abdulah Avči napustio je tu dužnost uz obostranu saglasnost zbog razočaravajućih rezultata u kvalifikacijama za prvenstvo sveta.

Avči je vodio najbolje turske fudbalere od novembra 2011, ali nije ispunio očekivanja. Navijači i mediji žestoko su ga kritikovali zbog mizernog učinka u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu, a posebno nakon šokantnog poraza od Rumunije kod kuće u Istanbulu (1:0).
"Avči napušta reprezentaciju posle obostranog sporazuma i dogovor je postignut. Zahvaljujemo mu na dosadašnjem radu", saopštio je TFF na svom sajtu.

Izabrane vesti

Reprezentacija Turske očajnički nastoji da se domogne drugog mesta na tabeli D grupe i baraža za svetski šampionat. Trenutno je na četvrtoj poziciji sa sedam bodova i ima četiri boda manje od Mađarske, a tri od Rumunije.

Vodeća je neprikosnovena selekcija Holandije s maksimalnim učinkom iz šest utakmica.

Turci u nastavku kvalifikacija dočekuju 6. septembra nejaku Andoru u Kajzeriju, a četiri dana kasnije gostuju Rumuniji u Bukureštu.

Mediji spekulišu da bi nacionalni tim ponovo mogao da preuzme izuzetno popularni Fatih Terim, aktuelni trener šampiona Galatasaraja, koji je već dva puta sedeo na klupi reprezentacije (1993-1996, 2005-2009). Za to vreme, Turska je 2008. godine igrala u polufinalu Evropskog prvenstva, gde je izgubila od kasnijeg vicešampiona Nemačke, da bi u kvalifikacijama za Mundijal 2010. završila četiri boda iza drugoplasirane Bosne i Hercegovine. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Abdulah AvdžiEvropaFatih TerimTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara