Trener Birmingema o Mančesteru i 16-godišnjem čudu: Svi smo srećni zbog tih glasina

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.01.20. | 17:26

Pep Kolet na neki način potvrdio sve što se piše o Džadu Belingemu

Krenulo je sve od tabloida, nastavilo se sa ozbiljnim engleskim medijima. Šesnaestogodišnji Birmingemom vunderkind Džad Belingem očito je privukao pažnju nadležnih sa Old Traforda. Kasnije se čak pojavil cifra da je Mančester spreman da plati za Belingema čitavih 29.000.000 evra!

To je mnogima podiglo obrve...

Izabrane vesti

I evo sada se konačno čuje glas nekoga iz Birmingema po ovom pitanju. Trener Pep Kolet je odgovarao na pitanja novinara na konferenciji, a naravno nije mogao da izbegne ona vezana za mladog Belingema.

Niti je želeo da ih izbegne.
"Pre svega, ovo je fantastična situacija. Svi smo veoma srećni zbog svega ovoga i zbog takvih glasina. Meni lični ništa nije dostavljeno", rekao je Klotet.

Ove sezone Belingem odigrao je 25 utakmica u Čempionšipu, dao je četiri gola, spremio 13 šansi saigračima, dobio 125 duela – prosečno pet po meču – i pokriva pozicijju centralnog veziste.
"Džad ima fantastičan pristup, veoma je zreo, veoma je fokusiran na njegovu igru i sve ovo ne utiče na njega ni malo. Apsolutno mu nije pomerilo glavu. Džad je potpuno Birmingemov, on je jedino igrao za ovaj klub. Mislim da je klub uradio sjajan posao kroz akademiju, zajedno sa njegovim roditeljima koji su mu dali vaspitanje kakvo ima".

Nastavlja Kolet da hvali Belingema.
"Kao trener, veoma sam zadovoljan njegovim partijama. Koristio sam ga na mnogim utakmicama. Pokušavamo a mu pomognemo da postane dobar koliko je to moguće. I da pomogne timu, a i njegovi saigrači su odradili sjajan posao čuvajući ga u ovim njegovim ranim danima profesionalnog igranja fudbala u odnosu prema njemu u svlačionici".

I tvrdi Klotet da ovo sve što se događa i piše po medijima ne utiče na mladog fudbalera.

Da li će promeniti adresu ove zime?
"Veoma smo srećni da vidimo kako se ponaša i kako je posvećen timu i veoma fokusiran na meč FA Kupa. Ne bavim se dolascima i odlascima. Teško je odgovoriti na to pitanje. Moj posao je da radim sa resursima koje mi da klub. Ja sam prvi trener tima, ne sportski direktor".

Zanimljivo, u Birmingemu je na stipendijskom ugovoru. Zarađuje svega 145 funti sedmično, a prema navodima sa Ostrva Plavci su mu ionako spremili značajno povećanje plate kad u junu bude napunio 17 godina. Ako uopšte ostane na „Sent Endruzju“.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara