""
""

Tresla se Tara, Milinković poručuje: Ova deca biće ozbiljni igrači...

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.06.15. | 13:07

„Ovo je primer da sve može da se postigne ako se ima plan, želja, poštovanje, ako se dosta radi i trenira“, dodaje Bora Milutinović

I trans je pala i Tara. A na njoj ruke u vis u znak radosti povodom uspeha reprezentacije Srbije podigli su fudbaleri Partizana i njihov trener Zoran Milinković koji su pre jutarnjeg treninga bili „zakucani“ ispred TV prijemnika kako bi ispratili duel sa Brazilom.
Neverovatan uspeh i predivna stvar za naš fudbal. Od srca čestitam selektoru, stručnom štabu i fudbalerima. Napravili su nešto o čemu će se godinama pričati, što će mnogo godina živeti. Pokazali su da su naš ponos, a svi mi ovde smo to emotivno doživeli i preživeli. Šta reći, osim bravo za šampione sveta“, emotivno je reagovao Zoran Milinković.

Trener crno-belih smatra da će osvajanje titule na Novom Zelandu razbistriti sliku oko, generalno gledano, sumornog srpskog fudbala. Posebno klupskog.
Voleo bih najviše da to tako stvarno i bude. Drugi su sistemi u pitanju, ali su deca pokazala mnogo dobru stvar za mentalitet našeg naroda, ko zna koji put smo dokazali, da kad nas svi otpišu, mi se dignemo kao feniks iz pepela. Verujem u bolje dane srpskog fudbala, da će ova deca stasati i mnogi od njih postati ozbiljni igrači i A reprezentativci“, dopunio je Milinković.

Izabrane vesti

Zajedno sa crno-belima prenos finala Mundijalita odgledao je i proslavljeni Velibor Bora Milutinović.
Divan je osećaj doživeti ovo što su naši mladići ostvarili osvajanjem titule prvaka sveta. Pokazali su da ako imaju veru u sebe, pobednički duh, naprave oko sebe pozitivan ambijent, onda ništa nije nemoguće. Želeo bih najiskrenije da čestitam igračima i stručnom štabu, kao i svima koji su bili oko reprezentacije. Ovo je primer za mnoge generacije da u životu sve može da se postigne ako se ima dobar plan, velika želja, poštovanje, ako se dosta radi i trenira, stvori dobar ambijent oko tima, što je bitan preduslov za vrhunski rezultat. Posle starta prvenstva, koje nije bilo najpovoljnije po njih, momci su uspeli da se izdignu i prevaziđu sve prepreke i postignu istorijski uspeh, koji će pomoći generacijama koje dolaze. Drago mi je i zbog naših navijača i ljubitelja fudbala, a završiću sa onim što sam rekao: Sve je moguće, samo ako čovek veruje i dovoljno to želi“, u dahu je izrekao Milutnović.

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijareprezentativni fudbalFK Partizanomladinska reprezentacija SrbijeMundijalitoBora Milutinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara