""
""

Tri, dva, jedan... Koš! Nerešeno je! Pogodio je za četiri poena sa deset i po metara!

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.16. | 21:30

Fil Džekson traži uvođenje četvorke i joše neke promene u košarci

Do kraja utakmice je ostalo nekoliko sekundi, tim koji se brani ima četiri poena prednosti i u poslednjem sekundu lopta prolazi kroz njihov obruč. Produžeci! Nerešeno je!

Izabrane vesti

Kako kada je bilo četiri razlike? Pogođena je četvorka!

Ako bi u budućnosti Fil Džekson imao moć da donosi olduke o promeni pravila u košarci, sigurno bismo ubrzo dobili i šut za četiri poena. Džekson se odavno zalaže za uvođenje te novotarije. Sada je glasniji nego ikada.

Legendarni strateg Čikaga i Lejkersa smatra da bi četvorka unapredila košarku, a Stef Kari mu je tokom prethodne sezone dao dobre argumente za to.
„Zašto ne bi uveli četvorku i postavili je na deset i po metara? Ne bi bilo potrebno mnogo vremena da se igrači naviknu da komotno šutiraju sa te udaljenosti. Uvođenje četiri poena bi pomoglo i timovima koji jure rezultat i lišilo bi nas nekih utakmica koje u samom finišu gube neizvesnost. Uvođenje trojke je donelo ogroman uticaj na igru i razvoj, tako bi bilo i sa uvođenjem četiri poena“, smatra Džekson.

Džekson se zalaže i za više vremena za organizaciju napadu. Apeluje da se granica podigne sa 24 na 30 sekundi.  
„Više igrača bi bilo uključeno u organizaciju napada, u odrbani bi moralo da se radi vipše, bilo bi više pas igra i kretanja“, rekao je veliki Fil.

Trojka je u košarci prvi put uvedena 1961. godine u Americi na 7,62 metara od koša, a FIBA je 1984. godine uvela šuta za tri poena na granici 6,25 metara.

Neki igrači poput Stefa Karija, danas bez problema pogađaju trojke daleko iza linije. kari je tokom prethodne sezone šutirao sedam put van linije 10,5 metara i pogodio je četiri šuta. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Stef KariNBA ligaFil Džekson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara