"Salahovo slavlje"
"Salahovo slavlje"

Tri munje u Africi! Salah odveo Egipat u četvrtfinale, Mićo otišao kući s bodom u džepu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.17. | 21:50

Gana ispustila prvo mesto,Mali ispao

Salahovo slavljeEgipat na Maroko, Gana protiv Konga. Dva poslednja para četvrtfinala na Afričkom kupu nacije koja smo dobili u večerašnjoj pobedi Egipta nad Ganom zahvaljujući munji Mohameda Salaha već u 11. minutu velikog derbija Grupe D - 1:0.

Rano vođstvo Faraona, pa i povreda najopasnijeg igrača Gane Asamoe Đana već u 41. minutu utakmice, značajno su otežale posao Crnim zvezdama. Egipat je znao šta mu je činiti. Trebalo je samo odbraniti se, jer ih je i remi vodio dalje, doduše sa drugog mesta na tabeli. Prva pozicija? Premija. Ali zaslužili su je Egipćani ako ni zbog čega drugog, a ono baš zbog te Salahove bombe. Maestralan udarac iz slobodnog udarca sa nekih 19 metara. Mada je utisak i da je golman Ganme Razak Brima prerano krenuo u pogrešnu stranu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, u 90. minutu utakmice 44-godišnji (?!) golman Egipta Esam El-Hadari pokazao je malo više umeća kada je paradom zaustavio udarac Džordana Ajua i Faraonima sačuvao prvo mesto na tabeli.

Taj Salahov pogodak je po važnosti svakako bio najbitniji detalj dana na Afričkom kupu nacija, ali je po estetskom dojamu dobio žestoku konkurenciju u susretu Ugande i Malija, koji se nadao porazu Egipta sa kojim bi mogao da, uz pobedu naravno, dođe do plasmana u četvrtfinale.

Ali Ugandu to nije zanimalo. Ekipa srpskog trenera Miće Sredojevića jurila je prvu pobedu na kontinentalnim šampionatima još od 1978. godine. I bila je na dobrom putu posle projektila 19-godišnjeg Faruka Mije, igrača Standarda Saše Jankovića, u 70. minutu meča.

Međutim, ni tu nije bio kraj reviji lepih golova na turniru u Gabonu. Nažalost po Sredojevića i Ugandu u finišu meča pokazalo se da i Mali ima kvalitetnog topdžiju. Zove se Iv Bisuma, igra za Lil i ima 20 godina... I opasnu desnicu.

Dakle, u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija...

Subota, 28. januar:

17.00: Burkina Faso - Tunis
20.00: Senegal - Kamerun

Nedelja, 29. januar:

17.00: Kongo - Gana
20.00: Egipat - Maroko


tagovi

Ugandareprezentativni fudbalMohamed SalahMićo SredojevićGanaEgipatAfrički kup nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara