"Tvrdokorni navijači ne praštaju Glejzerima"
"Tvrdokorni navijači ne praštaju Glejzerima"

Tribina ne prašta Glejzerima: Imali ste Runija i Ronalda, uzeli ste nam milijardu i tri titule šampiona Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.15. | 10:57

Da vam nije bilo ser Aleksa...

Tvrdokorni navijači ne praštaju GlejzerimaŠta bi bilo, kad bi bilo... Pitanje bez ikakve svrhe. Ali i pitanje koje mori sve one kojima je krenulo nizbrdo. A ma koliko Mančester junajted i dalje velik klub bio, navijači ne mogu da prežale vremena kada maltene da nisu imali ravnopravnu konkurenciju na Ostrvu. Dve sezone Arsenal, dve Čelsi, jednu Liverpul... Samo je Mančester junajted bio konstanta. I sve se to promenilo kada je klub preuzela porodica Glejzer.

Porodica na koju su navijači Mančester junajteda okupljeni u udruženja MUST uperili prst krivice. Porodica zbog kojeg Crveni đavoli i dalje gledaju u leđa ljutom rivalu Liverpulu kada su evropski trofeji u pitanju? Tako bar tvrdi MUST na desetu godišnjicu od promene vlasništva.

Izabrane vesti

Onih pet titula u Premijer ligi, te uspon na evropski krov 2008. godine - ne računamo finala iz 2009. i 2011. - "nepoželjni" navijači priznaju samo sir Aleksu Fergusonu. Nema tu nikakve zasluge Glejzera. Jedini što su oni uradili, trde tvrdokorne pristalice Junajteda, jeste da su opustošili klub. I to za čak milijardu funti?!
"Kada su Glejzeri preuzeli klub 2005. imali smo uzbudljiv mladi sastav sa Kristijanom Ronaldom i Vejnom Runijem. Da se nastavilo sa ulaganjima u taj tim on bi godinama dominirao u Evropi. Zlatna šansa. Decenija propuštenih prilika“, ocenjuje se u saopštenju u kojem se po ko zna koji put sipa drvlje i kamenje po američkim biznismenima.
"Junajted je trebalo da nokautira Liverpul tako što će nadmašiti njegovih pet titula evropskog šampiona. Učinili bismo to da nije bilo štednje Glezjerovih. Oni su nas sprečili da se za najbolje igrače nadmećemo i sa Mančester Sitijem i Čelsijem, a kamoli Realom i Barselonom. To što nisu investirali niti jedan peni je kriminal, ali još gore je to što su iz kluba izneli kolosalne sume novca", navodi se dalje i precizira da je u pitanju više od pomenute milijarde.Avram i Džoel Glejzer

A zašto je Junajted uprkos svemu u najužem krugu najvećih klubova Starog kontinenta? Zasluga jednog čoveka.
"Bez ser Aleksa Ferguson klub ne bi idržao, ali on je izvodio čuda. To se i pokazalo kada je otišao".

Junajted je inače pod vođstvom porodice Glejzer sezonu 2013/2014 završio sa rekordnim profitom od 433.000.000 funti. Prošlog leta su na pojačanja potrošili za Engleze rekordnih 152.000.000 funti, od čega 59.700.000 samo na Anhela di Mariju. Ali...
"Nije da su uložili svoj novac", odgovaraju nezadovoljni navijači.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer liganavijačiGlejzerEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara