"Viktor Troicki"
"Viktor Troicki"

Troicki na Garsiju Lopeza, pa ga čeka Mari

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 10:54

Nepovoljan žreb za srpskog tenisera za prestižni turniru u Dubaiju koji se igra naredne sedmice

Viktor TroickiNajjači teniski turnir koji se igra naredne sedmice, od ponedeljka se održava u Dubaiju, barem što se tiče muškog dela profi tenisa.

A tamo će se okupiti bukvalno svi koji nešto znače, od branioca titule Stena Vavrinke, preko prvog reketa sveta Endija Marija, pa sve sedmostrukog šampiona tog takmičenja, Rodžera Federera. Novak Đoković ipak ne putuje u Dubai gde je do sada četiri puta trijumfovao, poslednjih put pre četiri godine, već se ovaj put odlučio za Akapulko. Čast srpskog tenisa, pored selektora Nenada Zimonjiča koji će u dublu igrati baš sa Endijem Marijem, u UAE braniće Viktor Troicki koji baš ne može da se pohvali vrhunskom formom u poslednje vreme, tako da od njega ne bi trebali da očekujemo previše.

Izabrane vesti

U Duibaiju je danas održan i žreb tako da smo saznali protivnika u prvom kolu našeg reprezentativca. To je Španac Giljermo Garsija Lopez koji je dobio specijalnu pozivnicu od organizatora. Biće to šesti susret trenutno 36. i 99. igrača sveta i prilika da Troicki zabeleži petu pobedu nad protivnikom koji je vrhunac karijere dožive pre više od pola decenije. Ukoliko preskoči tu prepreku naš as ide na pobednika meća između Endija Marija i malo poznatog Malika Đazirija. Federer takmičenje započinje duelom sa uvek veoma nezgodnim (naročito kada je nadahnut) Francuzom Benoa Pareom, jednom od omiljenih trening partnera Đokovića, dok će Vavrinka, koji u poslednje vreme ima manjih problema sa povredom butine, imati jači test sa Damirom Džumhurom, teniserom iz BiH. 

Turnir u Dubaiju igra se na otvorenom na tvrdoj podlozi za nagradni fond od čak 2.429.150 dolara. Kompletan žreb za pojedinačnu konkurenciju pogledajte OVDE.

(foto: Action Images)


tagovi

Viktor Troickiujedinjeni arapski emiratiStanislas VavrinkaSrbijaRodžer FedererEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara