"Troicki"
"Troicki"

Troickom smanjena kazna, ali ne igra u Dejvis kupu

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.11.13. | 14:55

Sud za sportsku arbitražu u Lozani ublažio je prvobitnu odluku ITF-a povodom suspenzije Viktora Troickog, tako da će srpski teniser, umesto prvobitnih 18, sa terena odsustvovati 12 meseci

TroickiLoše vesti na lep način. Pirovu pobedu i rezultat dobio je Viktor Troicki u Lozani, pošto je Sud za sportsku arbitražu iz ovog švajcarskog grada odlučio da srpski teniser ne može da igra sve do jula 2014. godine. To sudsko telo ublažilo je prvobitnu odluku ITF-a koji je suspendovao Troickog na 18 meseci, međutim, kazna je smanjena za samo šest meseci.

Troickom će i dalje biti oduzimani svi bodovi, ali ni to nije najgora stvar, već to što Viktor neće moći da bude u sastavu naše reprezentacije u finalnom duelu Dejvis kupa protiv Češke u Beogradu, koji je na programu od 15. do 17. novembra.

Na ovakvu odluku Arbitražnog suda oštro je reagovao i Viktorov kolega iz reprezentacije Janko Tipsarević koji je kratko, ali ljutito i jasno napisao na svom Tviter nalogu šta misli o svemu ovome.  “Sram vas bilo! Sram vas bilo!”  

Međunarodna teniska federacija (ITF) kaznila je Troickog 25. maja zbog kršenja antidoping pravila, jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaSud za arbitražu u sportuŠvajcarska 1Viktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara