""
""

Tukli bi pola Evrope, a koštaju nula evra: Idealnih 11 za “dž”

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.13. | 22:17

Mnogi klubovi se već utrkuju ko će pre bez plaćanja obeštećenja dovesti Valdesa, Vidića, Terija, Meneza, Evru, Dijega, Ćabija Alonsa…

Još se nisu sumirali ni utisci od letnje fudbalske pijace, a već kreće zalet za trgovine koje će se obeležiti januar. Pošto svi klubovi nisu Mančester Siti, PSŽ, Čelsi ili Monako, pa da plate koliko prodavac traži, mnogi će se dovijati na razne načine i pokušavati da ugrabe ono što vredi, a ne košta.

Izabrane vesti

Naravno, igrači kojima ističe ugovor su uvek najtraženija roba. Oni će već u januaru moći da pregovaraju bez dozvole svojih aktuelnih klubova. Prva opcija je da još u januaru odu za simbolično obeštećenje (s obzirom na njihovu realnu vrednost), a druga je da posle 1. januara potpišu predugovore i na leto odu kao slobodni igrači.

Da se ova strategija isplati, najbolji pokazatelj je Juventus. Stara dama je minulog vikenda deklasirala Napoli sa 3:0, a sva tri gola su postigli igrači koji su koštali: Nula evra! Da, Pirlo, Pogba i Ljorente su došli kao slobodni igrači za koje nije plaćano obeštećenje, pa sportskom direktoru Maroti zaista treba odati priznanje jer je konkurenciji objasnio kako se rade neke stvari. Nešto slično, Juventus planira i u narednom prelaznom roku, pošto su već naciljali tri slobodne mete. U januaru će u sličnoj režiji u Milan doći Keisuke Honda iz CSKA, a javna je tajna da će na isti način dres Borusije narednog leta onim Bajernovim zameniti Robert Levandovski.

Trenutno imamo plejadu sjajnih fudbalera kojima ističu ugovori i koji su među najtraženijom robom na pijaci. Od njih bi mogao da se sastavi idealan tim koji bi zasigurno lagano pobedio polovinu učesnika Lige šampiona.

Na golu bi mogao da stoji Viktor Valdes, a bekove bi činili Patris Evra i Arsenalov prvotimac Bakari Sanja. A, zamislite tek štoperski tandem: Nemanja VidićDžon Teri! Od vezista, na meniju će biti nekoliko sjajnih fudbalera poput Fernanda iz Porta kojeg je ranije tražilo “pola Evrope”, Realovog poslovođe Ćabija Alonsa, ili Tomaša Rosickog. Tu je i brazilski majstor Dijego iz Volfsburga. A, ako neko traži dobrog napadača za “dž”, od Milita, Klosea ili Berbatova neće naći bolje.

Neke spekulacije već postoje, pa se pretpostavlja da će Dijego da se vrati u Atletiko iz Madrida, Juve i Milan jure Vidića i Ćabija Alonsa, Sanja je takođe na meti Rosonera, Evra je blizu povratka u Monako, a Fernanda zovu Inter i Everton.

Pored pomenutih, tu je još nekolicina sjajnih fudbalera kojima ističu ugovori. U Bundesligi to su: Klaudio Pizaro, Danijel Van Bujten, Rafinja, Huan Arango, Mame Dijuf, Sebastijan Kel… Iz Primere su najzanimljiviji: Raul Garsija, Eliseu, Simao, Patrik Ebert.... Najtraktivnija imena iz Premijer lige su: Ešli Kol, Džolion Leskot, Samuel Eto, Majkl Kerik, Patris Evra, Maruan Šamak, Džo Kol… Konačno, u Seriji A će posebnu pažnju privući: Esteban Kambijaso, Miroslav Klose, Injacio Abate, Huan Vargas, Željko Brkić, David Pizaro, Dijego Milito, Kristijan Kivu, Valter Samuel… 


tagovi

ArsenalBajern MinhenBakari SanjaĆabi AlonsoČelsiDijegoDijego MilitoDimitar BerbatovDžon TeriEngleskaEvropaFrancuskaFulamInterItalijaJuventusLacioLiga 1MilanMiroslav KloseNemackaNemanja VidićPari Sen ŽermenPatris EvraPremijer ligaPrimeraSerija AŠpanijaTomaš RosickiViktor ValdesVolfzburgžeremi menez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara