""
""

Turci se provukli na pustom Maksimiru, Island odoleo u Kijevu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.09.16. | 22:50

Hrvati dominirali tokom cele utakmice, ali Fatih Terim zadovoljan napušta Zagreb

Turci su preživeli Zagreb! Izabranici Fatiha Terima remizirali su 1:1 sa selekcijom Hrvatske na stadionu Maksimir u utakmici prvog kola I grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Izabrane vesti

Sve su pokušali Hrvati na zbog kazne praznom zagrebačkom stadionu. Bili su bolji rival, napadali, stvarali šanse i pretili golmanu Babačanu, ali to nije bilo dovoljno da tri boda na startu.

Terim i njegovi igrači moraju da budu veoma zadovoljni konačnim ishodom, a koliko je Hrvatska bila dominantna u ovoj utakmici svedoči i podatak da su čak četiri puta pogodili prečku u prvom poluvremenu.

Veliki bod turskoj selekciji doneo je Hakan Čalhanoglu golom u trećem minutu sudijske nadoknade. Snažno je tukao iz slobodnog udarca sa više od 25 metara, lopta je zakačila nekoga u živom zidu i prevarila golmana Kalinića.

Samo nekoliko minuta pre toga Hrvatska je povela golom Ivana Rakitića iz penala koji je skrivio Ismail Kojbasi.

U nastavku utakmice domaćin je jurnuo svom silom napred, ali večeras jednostavno nisu bili dovoljno skoncentrisani, a pritom najbolji hrvatski igrači poput Luke Modrića i Marija Mandžukića nisu izgledali previše raspoloženi za igru. 

Fudbaleri Islanda pokazali su večeras u Kijevu da nisu slučajno iznenadili Evropu na prošlom prvenstvu Starog kontinenta. Već u šestom minutu Alfred Finbogason je doveo goste u vođstvo.

Ispostaviće se da je tragičar ove utakmice Jevhen Konopljanka i to zbog promašenog penala u 83. minutu. Tačnije, pogodio je stativu i propustio priliku da dovede Ukrajince u vođstvo.

Prethodno, izjednačujući gol za selekciju Ukrajine, četiri minuta pre kraja prvog poluvremena postigao je Jarmolenko, a asistirao mu je Jaroslav Rakicki.

Ukrajinci su u drugom poluvremenu bili konkretniji rival, Island se više opredelio za kontranapade u ovom periodu i ispostavilo se da je tom bilo dovoljno da se osvoji bod na startu kvalifikacija. 

Grupa I:

Hrvatska – Turska 1:1
/Rakitić 44pen – Čalhanoglu 45+3/

Ukrajina – Island 1:1
/Jarmolenko 41 – Finbogason 6/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Turskareprezentativni fudbalMario MandžukićLuka Modrićkvalifikacije za sp 2018HrvatskaFatih TerimEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara