""
""

Tužno doba za svetski fudbal: Realova ikona Raul ide u penziju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.10.15. | 23:42

„Pravo je vreme da kažem zbogom“

Vreme je da se kaže – zbogom! Kakav tužan dan za svetski fudbal i sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na planeti. Ikona jednog vremena, čuveni kapiten i legendarni golgeter madridskog Reala Raul Gonzalez Blanko najavio je da će narednog meseca, po završetku sezone u SAD, definitivno okačiti kopačke o klin i tako završiti prebogatu karijeru ispunjenu ogromnim uspesima!
„Nije lako odlučiti se za takav korak, ali mislim da je pravo vreme da kažem zbogom“, kratko je prokomentarisao miljenik brojnih generacija i dodao:
„Ovo je bila izuzetno teška odluka, verujte mi. Ipak, sada samo želim da pomognem Kosmosu da osvoji šampionat. Želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli kroz karijeru, posebno navijačima Kosmosa koji su me prihvatili i podržali me, a uz to mi pružili ogromnu ljubav i privrženost od momenta kada sam sleteo u Njujork“, poručio je Raul.

Izabrane vesti

Legendarna sedmica Kraljevskog kluba karijeru će završiti posle 21 pune sezone, a tokom svih ovih godina prošao je neobičan i veličanstven put. Sa 17 godina i 124 dana postao je najmlađi debitant u istoriji, a Realu je pružio ono najbolje – na 741 utakmici postigao je 323 pogotka u svim takmičenjima kroz 16 godina na stadionu Santjago Bernabeu.

Sa madridskim velikanom osvojio je sve što se osvojiti može – šest titula prvaka države, četiri Superkupa Španije, Superkup Evrope, tri pehara u Ligi šampiona i dva Interkontinentalna kupa.

Na veliku žalost svih navijača Reala 25. jula 2010. godine Raul se oprostio od kluba, nakon čega je zaigrao za Šalke, sa kojim je osvojio Kup i Superkup Nemačke. Kasnije se otisnuo u Katar, gde je igrao za Al Sad, da bi na kraju obukao opremu Njujork Kosmosa.

Osvajač je mnogobrojnih individualnih priznanja i nagrada, a među ljubiteljima fudbala ostao je upamćen kao golgeter izrazitog instikta za bušenje mreža, po svojoj skromnosti i neverovatnoj veštini baratanja s loptom. Jedan je od najvećih napadača u istoriji Reala, evropskog fudbala i igrač kojeg su cenili i poštovali svi protivnici.

Svetski fudbal će mnogo izgubiti njegovim odlaskom...

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaReal MadridRaulPrimeraNemackaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara