""
""

Tvrdi orah zvani - Jamajka! Argentina mogla da pobedi i 10:0, ali... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.06.15. | 08:43

Jedan jedini pogodak na meču viđen je u 12. minutu, a strelac je bio Gonzalo Iguain

Nikakve dileme više nema - Argentina sa prve pozicije ide u drugu fazu Kopa Amerika. Učenici Herarda Martina završili su takmičenje u Grupi B pobedom, ali za nova tri boda morali su propisno da se namuče i oznoje dresove. Jer, baš kao što je to bio slučaj i protiv Urugvaja i protiv Paragvaja, Jamajka je još jednom demonstrirala da je tvrd orah, pošto su Gaučosi na kraju odneli samo minimalnu pobedu u 100. reprezentativnoj utakmici kapitena Lionela Mesija - 1:0. 

Izabrane vesti

Mada, uzimajući u obzir da je Argentina imala čak 19 šuteva ka golu, od čega je jedini strelac na utakmici, Gonzalo Iguain, promašio bar tri ili četiri, a Mesi i Anhel Di Marija po dve izuzetno dobre šanse, jasno je da je rezultat mogao da bude i daleko veći. Ali, autobus koji je Jamajka parkirala ispred svog gola uspeo je da ispusti samo jednu loptu, koju je Iguain pored trojice čuvara lukavo sproveo u mrežu. A do kraja prvog poluvremena mogao je da ima i het-trik...

Na kraju, stekao se utisak da je utakmica bila prilično neinteresantna publici na stadionu Sausalito, s obzirom da je gotovo svih 90 minuta igrao i napadao samo jedan tim, a da su fudbaleri Jamajke bili fokusirani isključivo na to da se utakmica ne pretvori u pravu kanonadu i uradila fantastičan posao. Savršeno su odrađeni gotovo svi odbrambeni zadaci, što je na kraju dovelo samo do minimalnog poraza. A na kraju ekipa iz Karipskog mora imala je tek jednu ili dve poluprilike. 

Argentina bi u četvrtfinalu mogla da se sastane sa Ekvadorom, Peruom ili Venecuelom, a ime protivnika Gaučosi će saznati u noći između nedelje na ponedeljak. 

GRUPA B - 3. KOLO:

Urugvaj – Paragvaj 1:1 (1:1)
/Himenez 29 – Barios 44/

Argentina - Jamajka 1:0 (1:0)
/Iguain 12/

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Jamajkereprezentacija ArgentineKopa AmerikaJužna AmerikaGonzalo Iguain

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara